Interceptat a Eivissa el major embalatge de haxix confiscat a les Balears amb un total de 8.300 quilos.

Interceptat a Eivissa el major embalatge de haxix confiscat a les Balears amb un total de 8.300 quilos.

IBIZA, 25 Oct.

Agents del Servei de Vigilància Aduanera de l'Agència Tributària a Eivissa, en el marc d'una operació de control de costes, han intervingut 8.300 quilos de làudan.

Segons ha informat el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, l'operatiu va tenir lloc a la matinada del 22 al 23 d'octubre, després de descobrir in fraganti una organització que transportava la droga en un aliatge efectuat a la zona nord d'Eivissa. Es tracta de la major incautació històrica de làudan realitzada a les illes.

Els funcionaris de Vigilància Aduanera estaven desenvolupant una vigilància en patrulla terrestre al llarg de la costa d'Eivissa quan van detectar tres furgonetes de gran capacitat i emmagatzematge circulant gairebé sense llums per una carretera que uneix Sant Joan de Labritja amb una de les cales d'aquest municipi.

Els conductors de les tres furgonetes, en detectar el vehicle policial de Duanes, van frenar bruscament i es va produir una col·lisió entre elles i els ocupants van emprendre la fugida a través del bosc.

Immediatament, davant els indicis de trobar-se amb una operació d'aliatge d'estupefaents a la platja, la patrulla de Duanes va sol·licitar suport a totes les unitats de Vigilància Aduanera que van acudir de forma urgent al lloc, començant a realitzar batudes per la zona per descobrir els implicats en els fets.

Les investigacions continuen obertes i no es descarten detencions en els pròxims dies.

Les tres furgonetes intervingudes anaven carregades amb una gran quantitat de bosses de corriols, utilitzades per al tràfic de làudan per via marítima. En conjunt, els agents es van incautar d'un total de 216 bosses de làudan amb un pes brut aproximada de 8.300 quilos de làudan.

Els investigadors barregen la possibilitat que l'organització criminal utilitzés l'illa d'Eivissa com a punt de recepció temporal de la droga per a la seva posterior redistribució a altres punts del continent europeu.

Aquesta aprehensió suposa el major aliatge d'aquest tipus de substància estupefaent incautat en la història de Balears, superant així la intervenció de l'embarcació 'Sol d'Espanya', interceptada el 2001 a Cala Ratjada i que transportava 7.700 quilos de làudan.

Aquesta actuació a Eivissa coincideix temporalment amb l'aprehensió a Mallorca d'altres dos balles de 35 quilos durant la tarda del diumenge 22 d'octubre, descobertes flotant a la costa d'Andratx i recuperades per la patrullera 'Paiño' del Servei de Vigilància Aduanera.

També s'ha assenyalat la similitud d'aquesta incautació amb l'aliatge de 875 quilos de làudan aprehès per la Unitat Combinada de Vigilància Aduanera d'Eivissa el febrer d'aquest mateix any al nord de l'illa en un operatiu policial d'anàlogues característiques.

Les recents aprehensions indiquen un augment al Mediterrani i a Balears de l'activitat de les organitzacions criminals que introdueixen làudan des del nord d'Àfrica, habitualment mitjançant embarcacions neumàtiques semirrígides d'alta velocitat.

Tags

Categoría

Illes Balears