• dimecres 7 de juny del 2023

Interceptats 90 migrants aquest dissabte a Balears

img

PALMA, 10 Set.

Un total de 90 migrants han estat interceptats, fins ara, aquest dissabte, a diferents punts de Balears, segons ha informat la Delegació del Govern a l'arxipèlag.

Concretament, ha detallat, dissabte a les 01.25 hores s'ha procedit al rescat de total de 12 persones d'origen magribí, totes en aparent bon estat de salut, després d'un incident ocorregut al mar, al sud de Mallorca, en una zona propera a Cala Figuera, al municipi de Santanyí. L'embarcació ha estat prèviament vista pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). En el rescat hi ha intervingut Salvament Marítim.

Tot just cinc minuts després, a les 01.30 hores, encara que a la zona des Caló, a Formentera, s'ha produït l'entrada irregular per mar territorial d'un total de 10 persones d'origen magribí, totes en bon estat de salut aparent. En aquest incident hi han intervingut patrulles de seguretat ciutadana del Lloc de Formentera.

A la mateixa hora, s'ha produït una segona entrada irregular per mar territorial, aquesta vegada d'11 persones d'origen magribí, totes en bon aparent estat de salut, a la Platja des Cupinar, també a Formentera. Hi han intervingut patrulles de seguretat ciutadana del Lloc de Formentera i Policia Local de Formentera. estat de salut, en un incident ocorregut al mar al sud de l'illa de Mallorca, a les proximitats del Far de Cap Salinas, al terme municipal de Santanyí. L'embarcació on viatjaven els 15 migrants ha estat prèviament avistada pel SIVE. Han intervingut Salvament Marítim.

Seguidament, dissabte a les 03.25 hores s'ha procedit al rescat de 15 persones més d'origen magribí, totes en aparent bon estat de salut, després d'un incident ocorregut al mar al sud de Cabrera. La pastera ha estat prèviament vista pel SIVE. El Servei Marítim Provincial ha intervingut en el rescat.

A més, a les 06.45 hores, s'ha produït una nova entrada irregular per mar territorial d'un total de vuit persones d'origen magribí, en un bon estat de salut aparent. , un incident ocorregut a terra a Torrent d'en Barragot, al terme municipal de Santanyí, a Mallorca. Hi han intervingut patrulles de seguretat ciutadana del lloc principal de Santanyí. , després d'un incident ocorregut al mar al sud de Cabrera. La pastera ha estat prèviament vista pel SIVE i en el rescat han intervingut el Servei Marítim Provincial i Salvament Marítim.

Notícies més vistes Avui