• dimarts 21 de març del 2023

Investigat per maltractament animal per colpejar i mantenir en males condicions 14 gossos a Cala Ratjada

img

PALMA, 4 Jul.

La Guàrdia Civil d'Artá ha investigat una persona, de 47 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte continuat de maltractament animal i d'amenaces lleus.

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, després de tenir coneixement que en un domicili de Cala Ratjada es podria estar cometent maltractament animal en trobar-se gossos en condicions pèssimes higienicosanitàries, els guàrdies civils van realitzar una comprovació dels fets que va donar com a resultat la confirmació del maltractament.

Al lloc, els agents van trobar quatre gossos adults i deu cadells en condicions pèssimes, i, a més, van confirmar que els copejava habitualment. Així mateix, l'investigat proferia amenaces sobre els veïns quan li recriminaven l'estat en què es trobaven els animals i els cops que els donava.

Per tot això ia causa de la gravetat dels fets, divendres passat , la Guàrdia Civil d'Artà, juntament amb la Policia Local de Capdepera, i amb la col·laboració de la Fundació Natura Parc, es van personar al domicili informant el habitants dels fets denunciats.

Els agents van intervenir tots els animals que van ser lliurats al centre Natura Parc i posats a disposició judicial per avaluar el seu estat de salut per part d'un veterinari i donar-los les cures que siguin necessàries.

La Guàrdia Civil ha assenyalat que, gràcies a l'èxit del servei, ha posat fora de perill els animals que es trobaven en greu perill, atesa l'alarma social que s'havia generat entre els veïns.

Notícies més vistes Avui