Notícies Balears.

Notícies Balears.

Investiguen a tres metges després de la mort d'una pacient en una cirurgia estètica a Palma.

Investiguen a tres metges després de la mort d'una pacient en una cirurgia estètica a Palma.

PALMA, 26 de març.

La Policia Nacional ha investigat tres facultatius arran de la mort d'una pacient durant una cirurgia estètica que va tenir lloc el setembre de l'any passat en una clínica de Palma.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que dos dels implicats han estat acusats d'un presumpte delicte d'homicidi per imprudència professional. Un d'ells, un home de 69 anys, era el responsable de la gestió i direcció del centre privat, al qual també se l'acusa de trencament de condemna a causa que pesava sobre ell una inhabilitació especial per exercir la seva professió. El tercer va morir dos mesos després dels fets pel que no ha pogut ser imputat.

La investigació es remunta a l'1 de setembre del 2023, quan una dona jove, d'origen britànic, es va sotmetre a una operació estètica. Durant el procediment, la víctima va entrar en parada cardiorrespiratòria i, després de romandre ingressada a la UCI durant gairebé dues setmanes, va morir el dia 13 a l'Hospital Universitari Son Espases a causa de les greus lesions sofertes.

Arran del succeït, la seva família va interposar una denúncia per entendre que s'havia produït una 'mala pràctica' per part dels metges, la qual cosa va motivar la intervenció del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional.

Entre les anomalies que s'han trobat, segons ha transmès la Policia, s'ha descobert que la pacient va demanar una segona cirurgia minuts abans d'entrar a la taula d'operacions, encàrrec que els tres facultatius van acceptar sense informar degudament dels riscos que comportava aquesta.

D'altra banda, la pacient va signar els consents informats per a la cirurgia programada la mateixa matinada dels fets en espanyol, una llengua diferent a la seva, que ni entenia ni parlava, han recalcat els seus familiars.

Davant aquestes circumstàncies, la Policia va traslladar al director de la clínica, qui ja estava a la presó per altres delictes relacionats amb la seva professió, que recaien sobre ell aquestes noves imputacions.