Notícies Balears.

Notícies Balears.

Investiguen si l'explosió que va provocar el col·lapse d'un edifici a Andratx va ser provocada.

Investiguen si l'explosió que va provocar el col·lapse d'un edifici a Andratx va ser provocada.

PALMA, 8 Març.

La Guardia Civil investiga si l'explosió que va provocar l'enfonsament d'un edifici de dues plantes, amb una vivenda en cada una d'elles, al número 22 del carrer Nord del municipi d'Andratx (Mallorca), el passat dilluns, dia 4 de març, va poder ser provocat.

Segons fonts properes al cas, una de les línies que s'estan investigant és que l'home de 53 anys, habitant de la vivenda on va succeir l'explosió, i que va haver de ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron (Barcelona) en estat crític, podria haver causat la deflagració, que va deixar un altre home, de 61 anys, ferit lleu.

Al·legadament, segons ha avançat el diari 'Última Hora' i han confirmat les mateixes fonts properes al cas, l'home hauria confessat als metges que la seva intenció era treure's la vida.

La Guardia Civil està pendent encara, però, de fer les comprovacions pertinents per intentar saber amb seguretat què va passar.

Cal recordar que l'incident va succeir cap a les 22.40 hores del passat dilluns en un edifici de dues plantes, amb una vivenda en cada una d'elles, al número 22 del carrer Nord d'Andratx i l'explosió es va poder sentir a molta distància dins del poble. A més, va causar un enfonsament considerable que va deixar escombraries als carrers adjacents i que va afectar la façana de l'edifici al número 20 i una altra vivenda independent de la part de darrere.

El ferit més greu va ser l'habitador de la vivenda on va succeir l'explosió, amb cremades de segon grau en el 40 per cent del cos. L'home va ser atès al lloc per una ambulància de suport vital avançat.

Un cop estabilitzat, va ser traslladat a l'Hospital Son Espases, i de matinada, cap a la 01.00 hores, va ser en avió ambulància medicalitzat a l'Hospital Vall d'Hebron.

El veí de baix, un home de 61 anys, va resultar ferit lleu, i va ser atès al lloc sense necessitat d'acudir a un hospital.

Al lloc es van desplaçar efectius d'emergències, entre ells Policia Local d'Andratx, que va comprovar que no hi havia persones atrapades pels escombraries. Per part dels Bombers de Mallorca es van mobilitzar unitats dels parcs de Calvià i Llucmajor, amb un sotxerrant i tècnics. També van acudir agents de la Guardia Civil i un metge del PAC d'Andratx.