Jorge Campos encapçalarà la llista de Vox al Congrés per Balears.

Jorge Campos encapçalarà la llista de Vox al Congrés per Balears.

El polèmic partit polític de dretes Vox ha tornat a ser notícia a les Illes Balears en les hores prèvies a la constitució del nou parlament autonòmic. Jorge Campos, que encapçalava la llista de VOX a les eleccions del passat 26 de maig, ha sol·licitat la retirada de la credencial de diputat electe i no adquirir la condició plena de diputat de la cambra balear.

L'anomenat "efecte Vox" ha arribat a les illes amb força després que el partit aconseguís entrar per primera vegada als ajuntaments de Palma i Calvià, així com al Consell Insular de Mallorca. Ara Campos vol renunciar a la seva condició de diputat electe, sense arribar a ocupar el seu escó, ja que encara no ha estat formalment constituïda la nova cambra parlamentària de les illes.

Les causes d'aquesta renúncia no són clares, però sembla que poden ser diverses. En primera instància, ha transcendit que Tommy Robinson, un conegut agitador antimuslims britànic, va visitar Mallorca per donar suport als membres del partit a l'illa, el que ha generat fortes crítiques per part de diversos sectors socials. Alguna cosa que no ha agradat a tots els integrants de VOX. D'altra banda, la convocatòria immediata d'una roda de premsa a les portes del Parlament per part del partit VOX il·levantí, fa confiar que les causes de la renúncia de Campos podrien ser més profundes que una possible divisió interna del partit.

Categoría

Illes Balears