• dijous 30 de març del 2023

José María Rodríguez obté el tercer grau penitenciari

img


PALMA, 23 Oct.

L'expresident del PP de Palma i exconseller d'Interior del Govern balear, José María Rodríguez, condemnat a tres anys i mig de presó pel cas Over, ha obtingut aquest cap de setmana el tercer grau, segons ha pogut saber Europa Press.

L'exdelegat del Govern central va ingressar dilluns passat dia 10 d'octubre al Centre de Inserció Social (CIS) de la presó de Palma per complir la seva condemna a tres anys i mig de presó pel cas Over.

Tot just 12 dies després del seu ingrés al Centre, la Junta de Tractament del CIS ha considerat que Rodríguez és mereixedor del tercer grau, cosa que suposa poder sortir del Centre durant el dia, havent de tornar només per dormir i és el pas previ per obtenir la llibertat condicional.

Cal recordar, amb tot, que l'exconseller ha presentat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional en què menta que s'hauria vulnerat el dret a una tutela judicial efectiva en el procediment d'Over Marketing.

Aquest recurs suposava un últim moviment per evitar la presó i de fet sol·licitava suspendre l'ingrés com a mesura cautelar. Tot i això, el Tribunal Constitucional encara no ha respost i l'admissió a tràmit d'aquest recurs no s'ha inclòs, de moment, a les previsions de les sales a l'octubre.

Rodríguez va ser condemnat per l'ús de fons públics per beneficiar Over Marketing, empresa que es va encarregar de les campanyes electorals del PP de Balears el 2003 i 2007. La sentència de l'Audiència Provincial també li va imposar una inhabilitació durant nou anys. Tot i això, el va absoldre de l'altre delicte de prevaricació i frau pel qual estava acusat.

L'expresident del Govern Jaume Matas, que també estava investigat en el cas, va arribar a un pacte amb la Fiscalia pel que va admetre haver comès delictes de frau a l'administració, malversació de cabals públics i prevaricació. A aquest pacte també es va adherir Daniel Mercado --l'amo d'Over Marketing--.

Notícies més vistes Avui