• dissabte 3 de juny del 2023

José María Rodríguez recull l'ordre d'entrada a la presó per la seva condemna al Cas Over

img

Tindrà fins dissabte per ingressar a la presó

PALMA, 10 Oct.

expresident del PP de Palma i exconseller d'Interior del Govern, José María Rodríguez, ha recollit aquest dilluns a l'Audiència Provincial de Balears l'ordre d'entrada a la presó per la condemna de tres anys i mig de presó pel cas Over.

Això implica que Rodríguez tindrà fins dissabte per entrar a la presó, després que el Tribunal Suprem desestimés el seu recurs contra la sentència i confirmés la condemna.

El que fos delegat del Govern ha comparegut a l'Audiència al matí acompanyat de l'advocat Gaspar Oliver. Es dóna la circumstància que el Tribunal reprenia aquest dilluns el macrojudici del cas Cursach, cosa que ha propiciat que l'arribada de Rodríguez fos captada per les càmeres que esperaven fora.

Cal recordar que l'exconseller ha presentat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional en què argumenta que s'hauria vulnerat el seu dret a una tutela judicial efectiva en el procediment d'Over Marketing.

Aquest recurs suposava un darrer moviment per evitar la presó i de fet sol·licitava suspendre l'ingrés com a mesura cautelar. Tot i això, el Tribunal Constitucional encara no ha respost i l'admissió a tràmit d'aquest recurs no s'ha inclòs, de moment, a les previsions de les sales a l'octubre.

Rodríguez va ser condemnat per l'ús de fons públics per beneficiar Over Marketing, empresa que es va encarregar de les campanyes electorals del PP de Balears el 2003 i 2007. La sentència de l'Audiència Provincial també li va imposar una inhabilitació durant nou anys. Tot i això, el va absoldre de l'altre delicte de prevaricació i frau pel qual estava acusat.

L'expresident del Govern Jaume Matas, que també estava investigat en el cas, va arribar a un pacte amb la Fiscalia pel que va admetre haver comès delictes de frau a l'administració, malversació de cabals públics i prevaricació. A aquest pacte també s'hi va adherir Daniel Mercado --l'amo d'Over Marketing--.

Notícies més vistes Avui