• dimarts 21 de març del 2023

Jover: "Gràcies a la gestió de Juan Pedro Yllanes, Balears és pionera en la lluita contra la ludopatia"

img

PALMA, 25 Jun.

La coordinadora general de Podem a Balears, Antònia Jover , ha afirmat aquest dissabte a l'acte "Que no juguin amb tu" organitzat per la formació estada sobre la lluita des de les institucions contra la ludopatia que "gràcies a la gestió del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, Balears és pionera a la lluita contra la ludopatia”.

D'aquesta manera, Jover ha lloat la gestió de Vicepresidència i les mesures dutes a terme des de l'entrada de Podem al Govern i ha assegurat que “des de la formació es té molt clar, s'ha d'acabar amb aquesta xacra".

Jover, a més, ha recordat que "Balears és la segona comunitat amb més cases d'apostes per 100.000 habitants. Juan Pedro Yllanes ho sap i d'aquí ve la seva excel·lent feina, perquè això es tracta, ni més ni menys, que de protegir la vida de l us joves, principals afectats pel reclam de les cases d'apostes”.

Per la seva banda, el responsable de joc i lluita contra la ludopatia de Podem a Espanya, Roberto Sotomayor, ha afirmat davant els mitjans de comunicació que "la resta de comunitats autònomes de l'Estat hauria de prendre exemple de la feina de Podem al Govern en la lluita contra la ludopatia. Una dada: el 2017, hi va haver 2.700.000 anuncis a la televisió convidant la població espanyola a apostar. Un altre: Espanya és un dels països de la Unió Europea amb les dades de ludopatia juvenil més altes. I tercera dada: el suïcidi és la primera causa de mort no natural entre els joves del nostre país. Què més ha de passar per adonar-se del problema que la ludopatia representa a la societat?”.

En aquest sentit, Sotomayor ha celebrat que “per fi es té un govern a Balears amb Podem que s'està prenent aquesta qüestió de debò, això mateix hauria de fer la resta del país: protegir la salut dels joves i protegir la salut de la gent”. “Parlem de mesures com la suspensió de llicències sobre noves obertures de sales de joc i l'enduriment de les sancions si es troben menors dins d'aquestes sales”, ha posat èmfasi. a terme des de fa un any al llarg del país amb més de 6.000 quilòmetres recorreguts La trobada a Balears ha tancat la ronda d'aquesta primera edició, que tindrà una segona més endavant.

a terme a Can Alcover, a Palma, hi han intervingut Roberto Sotomayor, Antònia Jover, Itxaso García , diputada a les Corts d'Aragó per Podem; Lucía Muñoz, diputada d'Unides Podem al Congrés per Balears i Jesús Jurado, secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern.

A l'acte, que ha durat al voltant de dues hores, se n'han debatut diverses qüestions i s'ha presentat el Dossier 'Que no juguin amb tu', que conté una anàlisi del context actual per comunitats i l'objectiu de les polítiques proposades per Podem, que ja s'estan implementant a Balears, model que Sotomayor ha qualificat de "exemple" durant la seva intervenció.

També s'han tractat durant l'acte qüestions com el fet que els guanys generats a les cases d'apostes i sales de joc no reverteix a la comunitat local, sinó que es queda a les mans de conglomerats d'empreses.

Finalment, s'ha tractat la problemàtica del joc en línia i s'ha comparat el model de gestió de les Balears amb el del PP, posant d'exemple la Comunitat de Madrid, que la diputada a les Corts d e Aragón per Podem Itxaso García ha apuntat com "el model d'arrasar amb la salut pública, el model al qual no importa la gent, on proliferen les cases d'apostes amb llibertat, generant cada vegada més pobresa i desgràcia per a les famílies" ".

Notícies més vistes Avui