Jupol demana un plus d'insularitat pels policies nacionals destinats a Balears.

Jupol demana un plus d'insularitat pels policies nacionals destinats a Balears.

PALMA, 2 Oct.

El sindicat Jupol ha reclamat aquest dilluns, coincidint amb el Dia del Patró de la Policia Nacional (festivitat dels Àngels Custodis), implementar un plus d'insularitat per als policies nacionals destinats a les Illes Balears.

En un comunicat, Jupol Balears ha considerat aquest plus una "imperiosa necessitat" per "millorar les possibilitats d'accés a l'habitatge als policies destinats a les illes i millorar la seva qualitat de vida".

El sindicat alerta que els problemes d'accés a l'habitatge i el alt nivell de vida de les Balears converteixen a l'equip de la Policia Nacional "en una plantilla que arriba a aquest destí obligada i busca una sortida ràpida de la mateixa, per la qual cosa es genera una temporalitat que minva l'operativitat policial a les illes".

A més, aquest 2 d'octubre Jupol també reivindica l'equiparació salarial "real" amb les policies autonòmiques i una "jubilació digna per a tots els membres de la Policia Nacional".

"El Dia del Patró de la Policia és un dia per sentir-se orgullós de ser Policia Nacional, per això des de Jupol creiem que la millor forma de sentir-nos orgullosos és millorant la policia, millorant les nostres condicions de treball i lluitant dia a dia per aconseguir una policia nacional millor, una policia nacional del segle XXI", ha declarat el secretari general, Aarón Rivero.

Rivero ha afegit que "no és admissible que avui en dia un policia nacional cobri 500 euros menys al mes que un mosso d'esquadra", i també ha exigit "una jubilació als 59 anys i sense pèrdua de poder adquisitiu".

Des de Jupol també han volgut aprofitar la celebració del patró per insistir en la necessitat de declarar professió de risc a la Policia Nacional, "quelcom necessari perquè no es continuï perdent el principi d'autoritat i reduir el nombre d'agressions" a agents. "No podem tolerar que continuïn produint-se més de 12.000 agressions a l'any a agents de l'autoritat", ha declarat.

Finalment, el secretari general de Jupol ha manifestat que des de l'organització sindical s'està treballant en la reclasificació dels funcionaris policials al Grup B i en la homologació del policia a la titulació acadèmica de Tècnic Superior en Seguretat.

Tags

Categoría

Illes Balears