• dissabte 3 de juny del 2023

Jurat: "Som exemple per estar al costat de la gent i no de les grans empreses"

img

El portaveu de Podem Palma destaca en un taller sobre els drets dels consumidors la "gran tasca" en Consum a les Illes

PALMA, 10 Set.

El portaveu de Podem Palma, Jesús Jurado, ha participat aquest dissabte en un taller sobre els drets dels consumidors, on ha destacat la " gran tasca" que es fa en matèria de Consum a les Illes, apuntant que aquesta comunitat "és exemple per estar al costat de la gent i no de les grans empreses".

Segons ha informat Podem en una nota de premsa, la formació estada a Palma, seguint amb el cicle de tallers formatius i participatius oberts a tota la seva militància, ha realitzat aquest dissabte a la seu del partit un sobre els drets dels consumidors, que ha comptat amb la presència i participació del director general de Consum del Govern, Félix Alonso.

A la presentació prèvia, el portaveu d e la formació estada a Palma, Jesús Jurado, ha lloat la "gran tasca" del director general, destacant que "en aquesta comunitat autònoma s'és exemple per a altres territoris per estar al costat de la gent i no de les grans empreses ", i ha volgut deixar clar que "s'han de defensar sempre els drets de la gent davant els beneficis abusius" d'aquestes.

D'altra banda, davant l'actual situació de gran inflació dels preus i de greus problemes per a moltes famílies a l'hora d'omplir la cistella de la compra, s'ha mostrat a favor que el Govern de l'Estat "impulsi topalls per als preus d'alguns aliments bàsics per a les persones més desafavorides", i de aquesta manera "es prioritzi el dret bàsic a una alimentació sana i equilibrada", ha dit.

Cal recordar que, des de la direcció general de Consum, que gestiona Unides Podem al Govern des de l'inici de l'actual legislatura, s'han posat sancions molt importants a grans empreses i multinacionals per no respectar la normativa europea, estatal i, o bé, autonòmica i fer publicitat enganyosa o no complir amb els drets dels consumidors.

Segons el mateix Alonso, els objectius principals són “garantir els drets i la salut de la població, sobretot en els moments més complicats, davant del salva's qui pugui de la dreta”. En aquest sentit, ha recordat que, de cara al proper hivern, des de la direcció es reforçarà "especialment" la vigilància sobre els sectors de la banca, l'energia i la cistella d'aliments.

general de Consum del Govern ha finalitzat remarcant la importància de l'aplicació de les lleis en matèria de consum, ja que "afecta la majoria de la gent al seu dia a dia", i ha recordat que "la tasca legislativa sense tasca executiva no serveix de res”, instant a fer complir les normatives en l'àmbit del consum i tota la resta.

Notícies més vistes Avui