Notícies Balears.

Notícies Balears.

Jutgen a dos joves per intentar matar a un altre d'un clan rival disparant contra la seva vivenda a Palma.

Jutgen a dos joves per intentar matar a un altre d'un clan rival disparant contra la seva vivenda a Palma.

PALMA, 19 Nov.

La Fiscalia demana unes condemnes de nou anys i mig de presó per a dos joves acusats d'intentar matar a un altre d'un clan rival disparant contra la porta i la façana de la seva llar a Palma.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha citat a les parts per a una vista prèvia aquest dimecres a les 11.30 hores. Els processats són dos joves de 22 i 23 anys vinculats al conegut com a 'clan dels Peluts', mentre que la víctima forma part d'un clan enfrontat conegut com a 'Els Sheriff' o 'Els Manzano'.

Els fets van tenir lloc cap a les 23.30 hores del 27 d'octubre de 2021 en una llar del carrer Manacor. La Fiscalia sosté que els dos joves van anar en cotxe fins a l'habitatge, i un d'ells va realitzar, amb el consentiment de l'altre, com a mínim sis trets contra la porta d'entrada i la façana, sent conscients tots dos que en aquell moment hi havia diverses persones a l'interior i podien matar-los.

El trets es van realitzar amb una arma curta de foc. Atès que els acusats no tenien llicència, a més d'un delicte de temptativa d'homicidi, l'acusació els imputa un altre per tinença il·lícita d'armes.

A més de la condemna de presó, el fiscal demana una ordre d'allunyament en favor de la víctima durant un període de deu anys, i el pagament d'una indemnització de 2.000 euros.

Els clans dels 'Peluts' i 'Els Sheriff' han protagonitzat diversos enfrontaments a Palma al llarg dels últims anys. Durant el mes de maig de 2021, diverses persones van ser detingudes per un agressió amb armes de foc, un incident que suposadament va començar quan integrants d'un clan van intentar ocupar una casa del clan rival.

Al juliol de 2022, es va detenir un altre membre d'un dels clans per una altra temptativa d'homicidi, després de disparar onze cops sobre el vehicle de la víctima, segons va informar la Policia Nacional.

A setembre de 2022, es van identificar vuit persones per una agressió amb pals i pedres. Un grup numèros del clan van perseguir un membre del clan rival i el van deixar greument ferit amb una fractura cranial, per la qual cosa va estar més d'una setmana a la UCI. Després de l'agressió, els sospitosos van abandonar l'illa. Dos d'ells van ser detinguts a Múrcia.

.