• divendres 31 de març del 2023

Jutgen un home per colpejar, amenaçar i intentar apunyalar la seva exparella i un veí en pensar que eren amants

img

PALMA, 2 Jul.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears jutjarà aquest divendres , a les 10.00 hores, un home de 48 anys per maltractar, colpejar, amenaçar i intentar apunyalar la seva exparella i un veí al pensar que tots dos eren amants. La Fiscalia demana per a ell 25 anys de presó.

Segons l'escrit del fiscal, els fets es remunten a l'octubre del 2020, quan l'home, després de mantenir una discussió al pis que compartia amb la seva exparella a Palma , li va colpejar reiteradament a la cara i el cos, propinant-li cops de puny i puntades de peu.

Després d'això, es va dirigir a la cuina, agafant un ganivet de serra de 20 centímetres de fulla i se'n va anar a buscar el seu veí , amenaçant la dona amb què els mataria tots dos.

Només obrir la porta, el processat es va abalançar sobre ell, que va aconseguir esquivar la punyalada, demanant al seu torn ajuda del seu company de pis per tancar la porta de l'habitatge.

L'acusat va tornar llavors al seu domicili, entrant per la terrassa del pati interior amb la finalitat de sorprendre la seva exparella, a la qual va atacar per l'esquena fent-li un primer cop amb el ganivet, que va provocar que caigués a terra, fet que va aprofitar per intentar apunyalar-la mentre li deia "et mataré", moment en què van intervenir el seu fill i nora en escoltar els crits.

Com a conseqüència d'aquests fets va patir abrasions i ferides de fins a tres centímetres de profunditat, precisant tractament quirúrgic consistent en punts de sutura i quedant-li com a seqüela una cicatriu de dos centímetres.

Després de ser detingut, el processat va veure el seu veí durant el seu trasllat al furgó policial, a qui va amenaçar i va insultar novament.

, el fiscal assegura que la dona patia des de feia anys una actitud d'agressió contínua per part de l'arrestat, que es negava en tot moment a acceptar la voluntat d'aquesta d'acabar amb la seva relació sentimental.

El 10 d'octubre del 2020 es va dictar una interlocutòria acordant la presó de l'acusat, així com una ordre de protecció a favor de la seva exparella, prohibint aproximar-se a menys de 500 metres i comunicar-s'hi.

fiscal considera que lhome ha de ser condemnat per un deli de maltractaments habituals, un altre de maltractaments, un delicte d'assassinat en grau de temptativa, un d'homicidi en grau de temptativa i un altre d'amenaces greus. En total, les penes sumen 25 anys de presó.

A més, el Ministeri Públic demana que se'l privi durant set anys del dret a tenir o portar armes, la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres del lloc en què es trobe la perjudicada durant un període de més de 32 anys i del veí per un temps de quatre, i que indemnitzi el perjudicat amb 1.000 euros en concepte de dany moral.

Notícies més vistes Avui