• dissabte 28 de gener del 2023

Jutgen un home per maltractar contínuament la seva exparella malgrat tenir condemna i ordre d'allunyament

img

Les agressions van ser contínues durant dos anys, fins i tot li va arribar a instal·lar una aplicació al mòbil per vigilar amb qui estava a cada moment

PALMA, 19 Jun.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears jutja, aquest dimecres a partir de les 10.00 hores, un home acusat de trencar una ordre d'allunyament per a seguir maltractant, colpejant, insultant i fins i tot agredint sexualment la seva exparella a Manacor.

La Fiscalia atribueix a l'encausat diversos delictes suposadament comesos entre el 2019 i el 2021 pels quals demana un total de 22 anys i sis mesos de presó. A més, sol·licita que no pugui tenir armes durant nou anys i mig i no s'aproximi a menys de 500 metres de la víctima durant 29 anys.

Així mateix, el Ministeri Fiscal sol·licita la mesura de llibertat vigilada durant vuit anys i una indemnització de 12.000 euros per danys a la víctima, així com una multa de 22 mesos a raó de 12 euros diari.

L'home, condemnat anteriorment pel jutjat de Manacor per delicte de maltractaments contra la mateixa víctima, va trencar, segons l'escrit del fiscal, l'ordre d'allunyament i s'hi va posar en contacte, el desembre del 2019, per parlar sobre la seva relació.

A partir d'aquí, va començar a colpejar-la per atacs de gelosia. El Ministeri Fiscal sosté com l'home "no va acceptar la ruptura i va continuar trucant" a la dona perquè el perdonés.

En una de les trobades, ell mateix va aprofitar i li va instal·lar una aplicació al mòbil per vigilar tots els seus moviments, fins i tot li parlava a través de la mateixa. "Si et treus l'aplicació, et mataré davant dels ulls de les teves filles", li va dir l'acusat a la dona, segons el fiscal.

"Amb una clara intenció de possessió sobre la víctima ", escriu el fiscal, "de menyspreu sobre la seva condició de dona i de no reconeixement de l'autonomia", va aconseguir mantenir el seu control a través del mòbil fins que ella va treure l'aplicació i l'home es va presentar a casa seva.< /p>

Al principi, es va posar a plorar però després se la va emportar a una zona rocosa on la va agredir sexualment fins a fer-la vomitar. Des de llavors, la Fiscalia argumenta que la dona se sent anul·lada i ha perdut la feina, la família i la vida.

Notícies més vistes Avui