• dimarts 21 de març del 2023

L'acusat de matar amb una pedra la seva dona i amagar el cos reconeix els fets: "Li vaig treure la roba i la vaig llençar"

img

Familiars i familiars de la víctima s'han concentrat davant de l'Audiència reclamant "la condemna més forta"

PALMA, 17 Oct.

L'home acusat de matar a Palma la seva exdona i preval al copejar-li el cap amb una pedra i amagar el cos en un torrent per no ser descobert ha reconegut els fets davant del Tribunal. "Li vaig treure la roba i la vaig llençar, no sabia què feia".

L'Audiència Provincial de Balears ha acollit aquest dilluns el judici amb jurat popular contra l'home, acusat d'un delicte d'assassinat. Durant la seva declaració, el processat ha relatat que, aquell mateix dia, va estar bevent cerveses "tota la tarda" i en arribar a casa va consumir cocaïna, "uns dos o tres grams".

Posteriorment va quedar amb la seva exdona, amb el pretext de parlar dels quatre fills que tenien en comú, quan es va iniciar una discussió. L'home ha admès que la va agredir, que li va clavar un tornavís i que la va ficar després al maleter en pensar que era morta. "Creia que havia mort, en aquell moment el meu cap estava com estava i entre l'alcohol i les drogues no vaig pensar res", ha dit.

L'incident va passar el 3 de novembre de 2020, sobre les 20.45 hores, quan l'home va quedar amb la víctima per recollir-la a casa dels seus pares, on ella residia.

Un cop van arribar a un pàrquing situat al Polígon de Son Rossinyol, i estant dins del cotxe, va començar a copejar-la repetidament per diverses parts del cos, arribant a clavar-li un tornavís, i posteriorment la va introduir al maleter. A més, va tirar el telèfon mòbil al lloc abans d'abandonar-lo per dificultar la localització.

A continuació, es va dirigir amb el vehicle al Camí de Ca Na Verda, aconseguint la víctima sortir del guardamaletes. En aquell moment, l'home va perdre el control i va xocar contra uns blocs de ciment, instant que la dona va aprofitar per escapar-se. finalment el cap amb una pedra fins a causar-li la mort.

Per evitar ser descobert, l'acusat va despullar la víctima, deixant-li únicament posat el sostenidor, i va llençar el seu cos a la zona del torrent, fent el mateix amb documentació i efectes personals. "Estava espantat i molt nerviós, recordo que li vaig treure la roba i la vaig llençar, no sabia el que feia", ha reiterat.

A més, va amagar la seva jaqueta "perquè estava tacada de sang" en un quadre de comptadors que va trobar obert i, quan va arribar a casa seva, va explicar als seus familiars els fets, va trucar a la Policia i es va lliurar.

La Fiscalia i l'acusació de la Comunitat reclamen una condemna de 25 anys de presó per a l'home per un delicte d'assassinat amb agreujant de gènere, mentre que l'acusació particular --en representació dels familiars de la dona-- eleva aquesta sol·licitud a 31 anys.

el Ministeri Públic demana una indemnització de 100.000 euros per a cada un dels fills i de 50.000 per als pares de la víctima.

Una desena de familiars i familiars de la víctima s'han concentrat aquest dilluns amb pancartes davant del edifici de l'Audiència i han demanat que s'imposi a l'acusat "la condemna més forta perquè no pugui veure la llum d' al carrer".

"Que pateixi molt, ha fet molt de mal a la família", ha assegurat una de les persones properes a la morta.

Així mateix, els més propers han afirmat que desconeixien que estava patint maltractaments. "Després ens hem anat assabentant de tot, del mal que estava fent", han lamentat.

"T'odiem, si ens veus per la televisió, mata't", han sentenciat davant els mitjans comunicació.

Notícies més vistes Avui