• divendres 2 de desembre del 2022

L'acusat per l'incendi de l'edifici 'okupa' d'Eivissa reconeix que "pot ser" que llancés una burilla

img

PALMA, 20 set.

L'acusat d'incendiar un edifici ' okupa d'Eivissa el maig de 2020, en què va morir una dona, ha reconegut que "pot ser" que llancés una burilla encesa als voltants del bloc en construcció, però negant que ho fes amb la intenció de provocar el incendi per venjança contra un dels residents.

Així ho ha manifestat durant l'interrogatori al judici que ha arrencat aquest dimarts, amb un jurat, a la seu de l'Audiència Provincial de Balears a Palma. L'incendi va provocar una important destrucció a l'edifici ja que a dins hi havia cuines de gas i bombones de butà que van explotar.

La Fiscalia demanava inicialment 18 anys de presó per al processat acusant-lo d'haver llançat un encenedor per provocar el foc, però "tenint en compte el reconeixement exprés" a la declaració d'aquest dimarts, el Ministeri Públic ha renunciat a part de la prova i previsiblement modificarà les seves peticions.

La fiscal també demanava 18 anys de presó per a un altre home acusat de col·laborar amb el primer processat vigilant mentre aquest iniciava el foc. Durant la investigació, aquest segon processat va declarar la policia incriminant el seu amic, explicant que havia discutit amb un dels residents de l'edifici. Aquest dimarts ha negat aquesta versió i ha sostingut que va fer aquestes declaracions sota els efectes de les drogues i pressionat pels agents.

L'incident va tenir lloc cap a les 12.40 hores del 13 de maig del 2019. La Fiscalia detalla en el seu escrit que les flames es van estendre a gran velocitat a causa de la direcció del vent i de les condicions d'habitabilitat de les dependències, que estaven separades per teles.

Com a conseqüència de l'incident una dona de 59 anys que residia a la segona planta va morir per la inhalació de substàncies tòxiques generades per l'incendi. El cadàver va ser localitzat entre les restes de l'edifici durant les feines d'extinció. Altres residents van resultar afectats per cremades de segon grau, intoxicació per fum i aixafament, que van requerir d'ingrés a la UCI.

Notícies més vistes Avui