• dilluns 5 de juny del 2023

L'ADT va imposar l'any passat 7 milions en sancions i va enderrocar 137 obres il·legals a sòl rústic Mallorca

img

PALMA, 1 Jul.

L'Agència de Defensa del Territori va imposar l'any passat fins a set milions d'euros en sancions i va executar 137 demolicions d'obres il·legals a sòl rústic a Mallorca.

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcias, i el gerent de l'ADT, Tomeu Tugores, han presentat aquest divendres la memòria d'activitats de l'ens, al qual ja s'han adherit 35 municipis de l'illa.

Segons ha detallat el gerent, al llarg del 2021 es van dictar, a més, 121 ordres de demolició. Tugores ha explicat en aquest sentit que entre que es dicta l'ordre fins a la seva execució poden passar des de pocs mesos fins a diversos anys, en funció de si es produeixen recursos per part dels propietaris.

D'altra banda, Tugores ha assenyalat que els ajuntaments van tramitar uns 150 projectes de legalització o demolició. Segons ha afegit, els últims cinc anys els Consistoris han tramitat 759 d'aquests expedients, cosa que els ha permès ingressar al voltant de dos milions d'euros.

També el 2021, l'ADT va tramitar 80 suspensions d'obres a execució, extrem que facilita la restitució i provoca un benefici per a l'infractor ja que la sanció és menor.

Pel que fa a les sancions, encara que el tipus mitjà se situa entre els 30.000 i els 60.000 euros, algunes poden assolir o fins i tot superar els 200.000 euros.

Notícies més vistes Avui