• dijous 2 de febrer del 2023

L'Aemet eleva a taronja l'avís per tempestes a la Serra de Tramuntana i l'interior i sud de Mallorca

img

PALMA, 25 Ago.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha elevat a taronja l'alerta per precipitacions de fins a 30 o 40 litres en una hora i tempestes a l'interior i al sud de Mallorca, així com a la Serra de Tramuntana.

Així ho ha explicat a Europa Press el portaveu de l'Aemet a les Balears, Miquel Gili, que ha avançat que per divendres i dissabte s'esperen les precipitacions i les tempestes, que poden ser localment fortes.

Segons ha afegit, l'avís taronja en aquestes àrees estarà actiu entre les 12.00 i les 19.59 hores de divendres a excepció del sud de Mallorca, que mantindrà avís taronja des de la mitjanit fins a dissabte a les 17.59 hores.

L'Aemet ha explicat que la inestabilitat començarà a sentir-se a partir d'aquesta tarda a l'interior de Mallorca, on podrien registrar-se tempestes que poden ser localment fortes, i que entre divendres i dissabte s'estendrà a tot l'arxipèlag.

En aquest sentit, des de les 08.00 hores d'aquest divendres hi haurà avís groc per precipitacions de 20 o 30 litres en una hora a Eivissa i Formentera, la Serra de Tramuntana, la resta de Mallorca. A la tarda, l'alerta també s'estendrà a Menorca.

Dissabte, la situació d'inestabilitat es mantindrà a les quatre illes.

Serà a partir de diumenge quan comenci a sentir-se una millora de la situació amb una disminució de la nuvolositat.

Notícies més vistes Avui