• dijous 2 de febrer del 2023

L'aeroport de Palma registra dos vols cancel·lats i quatre retards per la vaga de Ryanair

img

PALMA/MADRID, 20 Jul.

La vaga dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) espanyols de Ryanair comença aquest dimecres amb un total de dos vols cancel·lats i quatre retards en les operacions de l'aeroport de Palma, segons han informat els sindicats. D'aquesta manera, al conjunt de bases de Ryanair a Espanya s'han registrat un total de 6 vols cancel·lats i 28 retards. Quatre de les cancel·lacions s'han produït en vols entre Barcelona El Prat i les ciutats de Brussel·les i Milà (anada i tornada) i les altres dues en operacions entre Madrid i Palma de Mallorca (anada i tornada).

Pel que fa als retards, a primera hora la vaga dels TCPs ha provocat un total de 28 demores d'operacions (8 sortides i 20 arribades).

La major afectació és en aquests moments aeroport de Barcelona (12 retards en total) i Palma de Mallorca (4 vols demorats en total). El segueixen Girona (1), Madrid (3), Màlaga (1), Sevilla (1), València (1), Alacant (2), Santiago de Compostel·la (2), Eivissa (1).

Els TCPs de l'aerolínia de baix cost irlandesa estan convocats a noves jornades de vaga aquesta setmana, en concret des de dilluns i fins dijous.

Les aturades a Ryanair, convocades pels sindicats USO i Sitcpla a les seves bases espanyoles, continuaran durant el que queda del juliol, amb una altra tanda de quatre dies entre el 25 i el 28.

Els convocants reclamen a l'aerolínia reprendre la negociació d'un conveni col·lectiu “que reculli unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per als seus treballadors".

Des que s'iniciés la primera convocatòria de vaga al mes de juny, ja són 285 els vols cancel·lats; 2.384 retards; més de 50.000 passatgers afectats; 8 treballadors acomiadats i més de 70 processos disciplinaris oberts contra els treballadors.

Tant ÚS com SITCPLA consideren que la intervenció del Govern es fa "imprescindible" per resoldre el conflicte i per obligar Ryanair a complir amb la llei.

Segons la seva opinió "gran part del problema és l'absència d'acció per part del Ministeri de Treball i de Transports, la seva indiferència, que només beneficia una empresa que basa el seu negoci en la vulneració de drets, tant dels seus treballadors com dels seus passatgers".

"Només reclamem el compliment de la legislació laboral i que l'empresa torni a seure amb nosaltres per tancar un conveni col·lectiu per als TCPs. No demanem pujades de salari del 167% com argumenta Ryanair, sinó actualitzacions salarials que van des del 8% per a les categories superiors fins al 16%, per a aquells treballadors que ni tan sols arriben a l'SMI", defensen els sindicats.

< p> Per aconseguir aquesta actuaci ó per part del Govern s'han dirigit peticions als ministeris de Treball i Economia Social i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, així com al Defensor del Poble.

Notícies més vistes Avui