• dimecres 30 de novembre del 2022

L'Agència Tributària de Balears incorpora Bizum com a nou sistema de pagament

img

Els usuaris de l'aplicació mòbil de l'ATIB ja poden fer abonaments de tributs o deutes mitjançant aquest servei

PALMA, 8 Oct.

L'Agència Tributària de Balears (ATIB) ha incorporat Bizum com a nou sistema de pagament, de manera que els usuaris de l'aplicació mòbil de l'ATIB ja poden fer abonaments de tributs o deutes mitjançant aquest servei.

Segons ha informat Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors aquest dissabte en nota de premsa, l'ATIB ha implementat el servei de pagament immediat Bizum per a usuaris de la seva aplicació per a dispositius mòbils.

Els contribuents que hi estiguin adherits a Bizum podran seleccionar aquesta opció de pagament i fer abonaments de tributs o deutes amb aquest sistema. Només caldrà que introduïu el número de telèfon mòbil vinculat a Bizum i s'obrirà la passarel·la de pagaments de l'entitat bancària per acceptar i autoritzar l'operació. A l'aplicació de l'ATIB constarà el tribut o deute pagat i es podrà accedir i descarregar el justificant de pagament.

Aquest sistema de pagament se suma a la resta d'opcions ja operatives de què disposen els contribuents, per via telemàtica a través de la banca electrònica de les entitats col·laboradores --CaixaBank, Banca March, BBVA i Colonya, Caixa Pollença--; o amb targeta bancària --amb independència de l'entitat emissora de la targeta--.

L'aplicació mòbil de l'ATIB està operativa des de l'octubre del 2021. Actualment compta amb més de 12.350 usuaris i ha servit per a realitzar més de 18.400 operacions durant el primer any de funcionament. S'han fet 10.696 pagaments; s'han gestionat 2.546 cites prèvies; 2.607 actualitzacions de les dades de contacte i s'ha tramitat 2.460 domiciliacions de tributs.

A través de l'aplicació de l'Agència Tributària de Balears, tal com ja es pot fer al Carter virtual al portal de l'ATIB, es poden consultar deutes i pagaments, demanar cita a una oficina, actualitzar dades de contacte, fer consultes o sol·licitar informació sobre procediments, domiciliar el pagament de tributs a una entitat bancària, i, en el cas de disposar d'un document de ingrés generat per l'ATIB, fer el pagament ja sigui introduint les claus de referència del document o escanejant el codi de barres.

L'aplicació de l'ATIB per a dispositius mòbils està disponible a les plataformes oficials de descàrrega App Store i Google Play per a dispositius que utilitzen els sistemes operatius IOS i Android, respectivament.

Notícies més vistes Avui