• dilluns 5 de juny del 2023

L'Ajuntament de Maó alerta que no es podrà garantir el subministrament d'aigua si no baixa el consum

img

MENORCA, 21 Jul.

L'alcalde de Maó, Héctor Pons, ha advertit aquest dijous que el augment del consum d'aigua a causa de l'increment de la població flotant a l'estiu i de les altes temperatures ha provocat una situació "crítica" per la qual cosa l'Ajuntament no descarta adoptar mesures "més dràstiques" durant les properes setmanes si la situació no millora ja que no es podrà garantir el subministrament a tota la població.

Pons ha indicat que el Consistori ja ha pres mesures d'estalvi com suspendre el reg en rotondes i zones enjardinades, a més de paralitzar fonts ornamentals. Així mateix, s'ha incrementat el control sobre els grans consumidors municipals, com el poliesportiu, on s'ha revisat el sistema de subministrament perquè no hi hagi fuites.

Així, l'Ajuntament ha fet una crida al conjunt de grans consumidors de l'àmbit privat, especialment grans empreses i plantes hoteleres, perquè extremin les precaucions en aquesta matèria.

Finalment, han indicat que s'estan fent gestions amb l'Autoritat Portuària, a fi d'establir sistemes de control a la despesa d'aigua de la zona nàutica del port.

"Aquest considerable increment del consum, juntament amb el risc de patir futures situacions de sequera, requereixen el compromís de prendre mesures col·lectives que derivin cap a un consum més racional i eficient de l'aigua”, ha dit l'alcalde, que també ha demanat als ciutadans i al sector econòmic un esforç per reduir el consum d'aigua al municipi. "No som capaços de respondre al capital demandat", ha sentenciat.

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Conxa Juanola, ha indicat que la problemàtica s'ha avançat unes setmanes respecte anys anteriors.

"La situació que teníem altres anys a finals de juliol o principis d'agost s'ha avançat a mitjans de juny i, per tant, hem esgotat encara més els pous de reserva". A més, Juanola ha indicat que aquest any s'ha avançat l'extracció d'aigua dels pous militars de San Isidro. "Ja s'està esgotant el capital autoritzat i hem hagut de demanar autorització al Ministeri de Defensa per incrementar-lo", ha manifestat. XOX

Notícies més vistes Avui