• divendres 31 de març del 2023

L'Ajuntament de Palma amplia els usos dels quioscos de premsa per evitar-ne el tancament

img

L'empresa concessionària va comunicar fa unes setmanes la seva negativa a continuar amb la concessió per falta de viabilitat

PALMA, 4 Ago.

L'Ajuntament de Palma ha proposat una ampliació dels usos dels quioscos de premsa de la ciutat, que són sis, per evitar “de moment” el tancament.

A declaracions a Europa Press, fonts del Consistori han informat que, fa unes setmanes, l'empresa concessionària va manifestar la seva negativa a prorrogar la concessió, que es renova anualment, per manca de viabilitat.

Atés que la concessió finalitza aquest 16 d'agost, i per evitar tancar aquests establiments, l'actual regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Claudia Costa, ha mantingut aquesta setmana una sèrie de reunions amb la mercantil per arribar a un acord.

Així, es va decidir redactar un nou contracte que preveu ampliar-ne els usos quioscos, com ara venda de begudes o menjar envasada per emportar o la implantació de caixers automàtics, així com certa flexibilització en els horaris o la revisió del cànon --diferència d'ingressos i despeses de la concessió--.

< p>Amb tot, l'Ajuntament no ha concretat data per a aquest nou contracte, actualment en redacció, encara que han assenyalat que per a ells és “una prioritat”. Un cop fet, han recordat, haurà de passar per Junta de Govern i les posteriors fases de licitació, presentació d'empreses i adjudicació, a més del temps per als recursos.

D'aquesta manera, s'evita "de moment" el tancament daquests establiments, que es queden actualment amb les mateixes condicions, i sortirà una nova concessió.

Cal recordar que els sis quioscs de premsa de Palma estan ubicats a Plaça del Mercat, Rambles, Plaça Tortugues, Plaça Espanya, Progrés i al carrer Sindicat amb Porta de Sant Antoni.

Notícies més vistes Avui