• dimecres 29 de març del 2023

L'Ajuntament de Palma ampliarà el 2023 la gratuïtat de l'EMT a tots els menors de la ciutat

img

També es mantindrà la reducció del 50% dels abonaments i es crearà una línia nova que recorrerà l'Eixample

Hila anuncia l'ampliació de la bonificació de l'IBI i bonificacions a l'impost de construccions

PALMA, 24 Oct.

L'alcalde de Palma, José Hila, ha anunciat aquest dilluns, durant el Debat de l'estat de la Ciutat, que l'Ajuntament ampliarà la gratuïtat de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) l'any que ve a tots els menors d'edat, fins fer 18 anys.

"Vull que tots els ciutadans se pugin al bus”, ha destacat el primer regidor durant la seva intervenció, en què també ha informat que els abonaments mantindran la reducció del 50 per cent i la posada en marxa d'una nova línia al novembre que recorrerà l'Eixample. , és a dir, anirà des del Palau de Congressos fins a plaça Progrés.

Així mateix, aquest any ja es podrà recarregar la targeta ciutadana per Internet i "s'està treballant" perquè es pugui pagar l'autobús amb el mòbil o altres dispositius.

Pel que fa a la nova Bicipalma, l'alcalde ha ressaltat aquesta "eina essencial per canviar el model" i ha explicat que es triplicarà el nombre de bicicletes i les estacions, "la qual cosa permetrà arribar a més barris i traspassar la frontera que suposa la Via de Cintura". /p>

La Junta de Govern, ha indicat Hila, ha aprovat aquest dilluns l'ampliació de la bonificació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per als habitatges protegits, que ara serà del 50% durant sis anys.

p>

A més, a partir de l'any que ve es bonificarà durant deu anys, de manera que "les 7.800 famílies que tindran un habitatge protegit gràcies al nou Pla general pagaran la meitat de l'impost durant deu anys".

D'altra banda, s'introduiran bonificacions a l'impost de construccions per a obra s destinades a l'educació, assistència a persones amb discapacitat, gent gran i dependència, i també a centres d'atenció sanitària i sociosanitària.

En aquest punt, Hila ha detallat durant el seu discurs que, en cas de ser públics, tindran una rebaixa del 95 per cent. Si són entitats sense ànim de lucre obtindran una reducció del 50 per cent i, sent entitats privades, serà del 25 per cent.

Així mateix, aquesta bonificació de l'impost de construccions també s'aplicarà, entre d'altres, a les obres de rehabilitació i manteniment d'edificis catalogats, amb els mateixos percentatges que en el cas anterior.

També s'aprovaran dues mesures fiscals en clau de sostenibilitat, de manera que es bonificarà l'impost de construccions en un 90 per cent per a la instal·lació de punts elèctrics de recàrrega i es modificarà la bonificació de l'IBI per a instal·lacions més sostenibles.

Sobre això últim, fins ara era del 50 per cent durant tres anys sense límit d'inversió ia partir de 2023 s'ampliarà fins als sis anys amb una bonificació del total de la inversió si té un ús residència i del 50 per cent si l'edifici no té ús d'habitatge.

A més, s'incrementarà un 50 per cent l'IBI de la s habitatges de grans forquilles desocupades de forma permanent, una mesura que entrarà en vigor el 2023 i que penalitzarà els grans propietaris que tinguin cases buides des de fa temps.

Notícies més vistes Avui