• dilluns 5 de juny del 2023

L'Ajuntament de Palma ja ha comprat el 35% dels títols del Lluís Sitjar

img

Cort anima a aprofitar aquesta "oportunitat històrica" ja que actualment el solar no produeix cap benefici als titulars

PALMA, 27 Set.

L'Ajuntament de Palma ha comprat el 35 per cent dels 666 títols dels copropietaris del Lluís Sitjar, unes 230 accions, de les quals la majoria corresponen a les del RCD Mallorca.< /p>

Així ho ha anunciat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat, Neus Truyol, que ha animat aquest dimarts els propietaris a vendre les seves accions.

L'Ajuntament ha d'adquirir un mínim del 60% dels títols per fer efectiva la compra, uns 400 títols. De no aconseguir-los, la compra no es realitzarà i els diners es faran servir en altres projectes. Actualment, a la meitat del termini previst, al voltant de 230 títols s'han presentat davant de la notaria adjudicada per al tràmit. D'ells, uns 170 són els del RCD Mallorca.

"És una oportunitat històrica per als propietaris", ha insistit la regidora d'Urbanisme, argumentant que el solar està "abandonat" i no es ha conegut cap altra oferta d'algun particular o una altra administració interessant-se per l'immoble.

Per això, Truyol creu "honestament" que és una bona oportunitat per als copropietaris per "resoldre aquest tema", perquè actualment tenen una propietat que no els produeix cap benefici ni en poden gaudir. "El Lluís Sitjar és un espai que no pot utilitzar ningú, tret que fessin un projecte d'inversió enorme que entenc que no estan en disposició de fer", ha raonat.

L'oferta és de 16.035,86 euros per títol. Els propietaris particulars no hauran d'abonar cap import en concepte d'IVA i, per tant, rebran la totalitat de la quantia. En el cas de la plusvàlua que genera la venda, com més temps faci que es té cada títol, limport serà menor. En cap cas serà superior a 240 euros.

Aquesta oferta es basa en la taxació de l'estadi aprovada pel consistori, “l'única vàlida”, que valora l'immoble en 11,2 milions d'euros.

Aquesta taxació es va fer sobre la qualificació urbanística que té actualment el solar, com a equipament esportiu privat. Truyol ha recalcat que si el solar passa a l'Ajuntament, es mantindrà aquesta classificació.

A preguntes dels mitjans, Truyol ha aclarit que en el cas que no es pugui executar la compravenda no està sobre la taula una expropiació, que necessitaria estar prevista al Pla General.

La regidora ha confiat a poder tancar la compra per "fer d'aquests terrenys una zona verda i equipaments esportius per als veïns del Fortí".

p>

Notícies més vistes Avui