• dimarts 6 de juny del 2023

L'app de l'Ajuntament de Marratxí rep el premi Socinfo de Digitalització dels serveis al ciutadà

img

PALMA, 6 Oct.

L'Ajuntament de Marratxí ha rebut el premi 'Digitalització dels serveis al ciutadà" ' de la revista Socinfo Digital pel seu projecte d'app ciutadana Gestió 3.0. 'L'Ajuntament a la teva mà'.

Segons ha indicat l'Ajuntament en una nota de premsa, l'app municipal, activa des del gener del 2021 en la versió 2.0, ha permès als ciutadans accedir de forma ràpida a la informació de servei públic, comunicar-se de forma directa amb el Consistori i informar d'incidències a la via pública o al mobiliari per a la seva resolució, a més de servir per identificar-se com a resident de forma digital.

app municipal ha permès accedir de forma ininterrompuda a tràmits com la sol·licitud de cita prèvia, la petició de recollida d'estris, el pagament de tributs i abonaments de transport, de piscines, la reserva de pistes esportives, compra d'entrades, etc.

L'app municipal, que estrenarà la versió 3.0 durant aquest darrer trimestre de 2022, també ha permès als usuaris rebre informació de servei públic com els horaris i ubicacions de les farmàcies de guàrdia, dels mercats, transport públic, biblioteca s, etc.

A més, els 'marratxiners' disposen a l'app d'una bústia per fer consultes municipals i reben totes les notes de premsa publicades per l'Ajuntament. L'app ciutadana, que ha estat dissenyada i impulsada per l'àrea de Comunicació de l'Ajuntament, ha contribuït a millorar la qualitat del servei gràcies a facilitar la canalització, el seguiment i la resolució de les incidències als espais públics.

< p> També ha incrementat la participació de la ciutadania en la gestió dels serveis de neteja i manteniment. A més, aquesta eina ha agilitzat l'accés a l'actualitat del Consistori i ha acostat la institució municipal als ciutadans.

El 2017, l'Ajuntament ja va llançar una primera app ciutadana per tal de millorar l'eficiència, la coordinació i digitalització dels serveis municipals, sobretot tenint en compte la necessitat de millorar la comunicació amb els ciutadans de Marratxí, un municipi amb una gran dispersió poblacional --amb un total de vint seus municipals--, i que des de l'any 2000 ha augmentat la seva població en un 83%, fins a 38.000 habitants.

XOX

Notícies més vistes Avui