• dimecres 29 de març del 2023

L'artista Pauline Fondevila dibuixa una cançó per a Palma a les espelmes d'embarcacions amb vela llatina

img

La iniciativa, a càrrec del Casal Solleric, s'ha fet a la Badia de Palma i s'emmarca en les activitats de la Biennal del Pensament'

PALMA, 15 Oct.

L'artista Pauline Fondevila ha dibuixat una cançó per a Palma a les veles d'embarcacions amb vela llatina, una iniciativa, a càrrec del Casal Solleric, que s'ha fet a la Badia de Palma i que es troba emmarcada dins de les activitats de la 'Biennal del Pensament'.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en nota de premsa, el tinent de alcalde de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb altres personalitats han assistit aquest dissabte a l'acció-perfomance 'La promesa de la mar', una acció feta per primera vegada amb vaixells amb vela llatina que l'artista Pauline Fondevila ( Le Havre, 1972) realitza a diferents ciutats del món des del 2010 amb Optimist.

La iniciativa, a càrrec del Casal Solleric, s'ha emmarcat dins les activitats de la 'Biennal del Pensament' de Palma. El mètode de treball que empra 'La promesa de la mar' consisteix a transcriure frases, en l'idioma del lloc on es fa l'acció, que són pintades sobre espelmes amb la col·laboració d'estudiants d'art, en aquests cas d'estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Balears (Esdib).

Noguera ha remarcat el valor de l'acció perquè “aquesta perfomance col·loca Palma dins una iniciativa de gran bellesa visual i que conjuga elements tan importants com la poesia, el mar i el patrimoni”.

La cançó escollida, en el cas de Palma, ha estat 'Batiscafo Katiuskas' del grup pop mallorquí Antònia Font. La lletra de la cançó construeix un imaginari utòpic que es va filant amb referències a altres grups de música indie, expressions poètiques i títols de novel·les, així com un extracte d'una crònica periodística d'Enrique Vila-Matas que dóna el subtítol al projecte , 'El viatger immòbil'. Aquesta crònica fa referència a aquest personatge que des de la riba, assegut en un lloc de l'illa, mira i imagina els vaixells navegar, com una imatge que porta ressons del passat i alhora es projecta en aquest futur 'paradís de glaceres' '.

'La promesa de la mar' (El viatger immòbil) és una adaptació del projecte original de l'artista per a la 'Biennal de Pensament' 2022, amb la mirada posada en la seva participació al projecte 'Ones-Waves-Olas' que tindrà lloc al Casal Solleric de Palma el 2023 i que està comissariat, igual que aquesta acció, pel curador independent Jesús Alcaide (Còrdova, 1977).

< p> L'organització d'aquesta acció-performance ha anat a càrrec del Casal Solleric, en col·laboració amb el Museu Marítim de Mallorca, Jaume Amengual, artesà nàutic; alumnes de l'Esdib i mariners de vela llatina.

Notícies més vistes Avui