• divendres 31 de març del 2023

L'Associació d'Artistes Visuals lamenta els danys de l'escultura 'Núvol' i critica els seus "materials inadequats"

img

PALMA, 23 Ago.

L'Associació d'Artistes Visuals de Balears (Aavib ) ha lamentat aquest dimarts el vandalisme que ha patit l'escultura 'Núvol' de l'artista Albert Pinya, després d'un any des de la seva instal·lació al bosc urbà del canòdrom de Palma.

En declaracions a Europa Press, el president de l'Aavib, Álex Ceball, ha considerat que el vandalisme "és més probable quan tries materials inadequats i el situes a prop d'institut".

"A qui se li acudeix instal·lar una peça escultòrica de material lleuger sense protecció o vigilància en un parc envoltat de centres educatius?És una novatada i demostra un desconeixement clar de les regles estructurals que ha de tenir una escultura a l'espai públic”, ha sentenciat Ceball.

En aquest sentit, l'Aavib ha censurat en un comunicat que s'hagi seleccionat Pin ja quan "no té experiència suficient" i ha lamentat que "amb 17.000 euros s'hagin triat materials inadequats" per a un espai públic "exposat al vandalisme". En contraposició proposen materials més resistents com la pedra, l'acer o el formigó. ", ha continuat Ceball.

En concret, l'Aavib ha emfatitzat que les eleccions d'obres escultòriques hagin de complir amb mínims tècnics per ser instal·lades en espais públics pertanyents a totes les institucions de l'administració pública.

p>

Per la seva banda, el president ha explicat que si l'Ajuntament de Palma els hagués contactat, haurien disposat de "un equip tècnic d'escultors professionals preparats i amb experiència".

Malgrat de les crítiques, l'associació ha matisat que "probablement ha passat per errors no forçats", però "demostra desconeixement".

A més, ha censurat "la manca de transparència" i que l'obra fos triada "a dit" i no després d'un a convocatòria pública que requereix un jurat especialista, com proposa l'associació.

"Tant de bo comptem amb una comunitat autònoma que estigui plena d'obres d'art, però que tinguin projecció a futur, més enllà de la novetat o allò decoratiu, i que estalviïn diners a les administracions en la seva implementació i manutenció", ha finalitzat.

Notícies més vistes Avui