• dimarts 21 de març del 2023

L'atur baixa a Palma un 41,67% interanual al juny

img

PALMA, 6 Jul.

L'atur a Palma va baixar un 41,67% al juny respecte al mateix mes del 2021, fins a les 16.232 persones aturades, davant de les 27.830 de juny de l'any anterior.

Segons dades de l'Ajuntament de Palma, l'atur disminueix en tots els grups d'edat i també ho fa en tots els col·lectius específics, aconseguint els registres més baixos des de tota la sèrie històrica en tots ells.

Per sectors, aquells en què més repercuteix aquesta baixada són el sector serveis i el comerç, que és on es registren el gruix de les contractacions. Aquesta tendència, que es repeteix els darrers mesos, també es mostra respecte a l'any passat: l'hostaleria té un 55,46% menys d'aturats, és l'activitat on més ha disminuït l'atur respecte a l'any passat; seguida per comerç, amb un 42,74% menys, i construcció, amb un 38,68% menys.

Es tracta de xifres que han presentat aquest dimecres, en roda de premsa, l'alcalde de Palma, José Hila, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Alberto Jarabo.

Hila ha afirmat que "Palma és el motor de la recuperació" i "una ciutat que genera oportunitats i projectes de vida" ". "Són bones dades que demostren que s'ha recuperat l'activitat econòmica i que ja estem millor que abans de la pandèmia", ha assenyalat l'alcalde, que ha destacat l'increment de la contractació indefinida: el 2019 suposava el 8% del total i el 2022 està al 60%.

Per a Jarabo "és un orgull formar part d'un equip de govern que ha aconseguit aquestes dades". "Hem fet front a tots els reptes que ens han anat sorgint, especialment la pandèmia. Els acords aconseguits i la reforma laboral han permès protegir la ciutadania dels temps complicats oferint-los possibilitats laborals i ocupació de qualitat. Això demostra que l'escut social funciona i ha estat una bona forma per gestionar aquesta crisi”, ha afegit.

Pel que fa a la contractació del mes de juny, Palma registra 18.907 contractes laborals, això suposa un augment dels contractes del 14, 66% respecte al mateix període de l'any anterior.

L'Agència de Desenvolupament Local continua recolzant tant persones en recerca activa de feina com les empreses que busquen treballadors. De fet, PalmaActiva ha ofert els darrers mesos més de 100 llocs de treball diaris, d'acord amb el Consistori.

A més, s'han organitzat vuit jornades de selecció de personal, en què ha ofert 855 llocs de treball. de feina. Gràcies a aquest servei gratuït de l'Ajuntament, 1.248 persones han fet entrevistes de treball amb els responsables de recursos humans d'empreses que necessiten incorporar personal.

PalmaActiva també ajuda les persones que volen emprendre. A més de l'assessorament a través del punt PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor), PalmaActiva ajuda a tramitar de forma gratuïta altes per autònoms i societats de responsabilitat limitada (SRL, SLNE, SLFS).

També ofereix informació general sobre aspectes legals, fiscals o comptables i dóna informació sobre ajuts i incentius vigents per a la creació d'empreses, mitjançant un sistema de tramitació telemàtica, entre d'altres serveis.

Notícies més vistes Avui