• dijous 2 de febrer del 2023

L'Audiència absol les treballadores de Son Espases jutjades per accedir a l'historial clínic d'una companya

img

PALMA, 19 Set.

Les tres treballadores de l'Hospital Son Espases jutjades el juliol passat per suposadament accedir a l'historial clínic d'una companya han quedat absoltes del delicte de revelació de secrets que se'ls imputava.

Inicialment la Fiscalia sol·licitava tres anys i tres mesos de presó per a cadascuna per un delicte de descobriment i revelació de secrets , a més a més d'una multa i una indemnització de 6.000 euros en concepte de dany moral. Tot i això, ja en concloure el judici, el fiscal va retirar l'acusació contra dues de les acusades, auxiliars administratives, en tenir en compte que només havien accedit al llibre de cites i no a l'historial.

Segons han informat a Europa Press fonts properes al procés, l'Audiència coincideix en aquestes conclusions ja que el llibre de cites no conté informació sensible i entén que aquest accés es va produir en l'exercici normal de les seves funcions.

Quant a la tercera acusada, sí que va accedir a l'historial clínic però la sentència considera que estava justificat per les funcions que tenia assignades, relacionades amb el control d'irregularitats a les cites per evitar duplicitats i assegurar un bon funcionament del sistema.

A aquest sentit, la sentència recull que la denunciant va reconèixer al judici que ella mateixa s'autogestionava les cites i consultava directament amb els metges. Això provocava que saltessin avisos d'incidències al sistema que havia de comprovar l'acusada.

Per tot això, els magistrats entenen que no es pot declarar provat que l'accés a l'historial mèdic es fes amb ànim d'atemptar contra la intimitat de la denunciant, que no volia que es conegués que li havia estat diagnosticada una malaltia. Així, tal com ha avançat el diari 'Última Hora', les tres dones han quedat finalment absoltes.

Al judici, les acusades van defensar que mai havien parlat de la denunciant ni de la seva malaltia, i de fet una va afirmar que es va assabentar de la malaltia precisament per la demanda. A més, segons han explicat, el volum de consultes externes que s'administraven era de 2.500 o 3.000 cites diàries.

XOX

Notícies més vistes Avui