• dimecres 7 de juny del 2023

L'Audiència jutjarà al març l'entrenador de rugbi acusat d'abusos a una jugadora menor d'edat

img

PALMA, 14 Set.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears jutjarà al març un entrenador d' rugbi acusat d?abusos a una jugadora de l?equip menor d?edat. La Fiscalia demana per a ell sis anys de presó.

L'acusat estava citat aquest dimecres al matí a una vista prèvia a l'Audiència per explorar un possible acord que evités la celebració del judici, cosa que implicaria reconèixer els delictes que se li imputen per aconseguir una rebaixa de la condemna. Aquest acord ha quedat descartat i l'Audiència ha fixat el judici per al 22 de març del 2023.

L'acusat era l'entrenador d'un equip de rugbi a Mallorca i el 2016, quan tenia 22 anys, va ser designat encarregat de l'equip aleví sub-14 del qual formava part la víctima, que llavors tenia 12 anys.

La Fiscalia acusa l'home d'haver-se aprofitat de la superioritat que li conferia la seva condició d'entrenador, ja que, segons l'acusació s'havia convertit en un referent per a la menor per conèixer-la des de la infància, "ser el rugbi la seva passió i la seva vocació d'arribar a ser jugadora professional". El fiscal també destaca la diferència d'edat "i per tant de desenvolupament emocional, cognitiu i social".

D'aquesta manera, el fiscal sosté que l'acusat, de vegades en què es trobava amb la nena tot sol després dels entrenaments o durant els viatges de l'equip, presumptament li va picar de mans i carícies al darrere, petons a la comissura de la boca, abraçades prolongades en què li fregava els pits i massatges a les parts interiors de les cuixes intents d'assolir i tocar-li la zona genital.

També recull que en acabar alguns partits, suposadament s'asseia a les cames amb el pretext de felicitar-la pel seu bon joc i li indicava els tangues que li agradava que portés.

La Fiscalia també inclou en el seu escrit que fins al 2019 va mantenir converses de WhatsApp "amb intenció de sexualitzar gradualment els vincles i la manera de relacionar-se" amb la menor, intentant que li enviés fotos nua o proposant-li trobar-se tot sol per ra mantenir relacions sexuals o fins i tot mantenir sexe amb altres homes. El desembre del 2019 el pare de la menor va interposar una denúncia davant de la Guàrdia Civil. de la pena de presó demana una inhabilitació durant deu anys per a qualsevol professió que comporti contacte regular amb menors d'edat. També reclama una ordre d'allunyament de 500 metres i una mesura de llibertat vigilada durant sis anys.

A més, el fiscal planteja una indemnització de 6.000 euros en concepte de danys morals, de la qual també hauria de respondre la associació esportiva.

Notícies més vistes Avui