• divendres 3 de febrer del 2023

L'Audiència valida el canvi en el testament d'un home un mes abans de morir

img

L'home va canviar el testament a favor de la filla que el cuidava i els germans van presentar una demanda

PALMA, 2 Oct

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Balears ha validat el canvi en el testament d'un home mallorquí, en favor d'una de les seves filles que era qui el cuidava i en detriment de la resta de germans, amb prou feines un mes abans de morir.

Els fills del mort havien presentat una demanda davant de la seva germana defensant que la modificació del testament no s'havia de considerar vàlida perquè, argumentaven, el seu pare tenia greument afectades les seves facultats mentals.

p>

L'home va modificar a principis de desembre de 2019 el testament atorgat el 2016, i va morir a mitjans de gener de 2020.

L'Audiència considera que és comprensible que l'home decidís deixar sense efecte el testament anterior i que, respectant la legítima dels seus altres us fills, voldria instituir-la a ella com a autèntica hereva, ja que era qui convivia amb ell i l'atenia i cuidava.

A més, el Tribunal, en base als informes mèdics i pericials entén que no s'evidencia un problema neurològic ni un deteriorament cognitiu permanent i greu, i només estats de confusió puntuals. El notari va considerar que la capacitat del testador era adequada i que va tenir en compte la medicació que l'home estava prenent.

Per tot això, els magistrats de l'Audiència desestimen el recurs presentat pels germans i rebutgen anul·lar el testament.

XOX

Notícies més vistes Avui