• dimecres 29 de març del 2023

L'edifici Moneo de la Fundació Miró es reobrirà al setembre després de les obres de rehabilitació

img

La presidenta del Govern comprova en la visita com van les tasques de rehabilitació i defineix la Fundació com "una infraestructura cultural de primer ordre"

PALMA, 1 Jul.

L'edifici Moneu de la Fundació Miró es reobrirà al setembre després de les obres de rehabilitació, segons ha anunciat aquest divendres el director gerent de la Fundació Miró Mallorca , Francisco Copado.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest divendres les obres de restauració i rehabilitació de l'edifici Moneo, a la Fundació Miró, acompanyada del tinent d'alcalde de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, segons ha indicat el Govern en una nota de premsa.

Les tasques de rehabilitació estan centrades, sobretot, a la coberta d'aigua que dóna la benvinguda als visitants i que té problemes de filtracions . Està previst que les obres de la coberta s'acabin aquest juliol, fet que permetrà reobrir l'Espai Estrella, la principal sala expositiva de la Fundació.

Així, l'únic espai que quedaria per restaurar és el taller de Son Boter , que està catalogat per ser l'estudi on Joan Miró va pintar a les parets i, per tant, conté als seus murs grafits de carbonet originals de l'artista. El projecte està ara mateix en fase de redacció.

Després de la visita, la presidenta ha definit la Fundació com “una infraestructura cultural de primer ordre” que “ens fa sentir internacionals”. La figura de l'artista Joan Miró, ha assegurat Armengol, "va lligada a la història de la nostra terra i la seva pintura universal ens connecta amb tothom".

Les obres, que es financen amb una aportació del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (177.000 euros) i amb pressupost de l'Ajuntament de Palma (253.000 euros), arriben després que durant el mandat anterior el Consistori impulsés la restauració del Taller Sert, l'estudi dissenyat per l'arquitecte Josep Lluís Sert.< /p>

L'edifici Moneo, inaugurat el 1992 i projectat pel reconegut arquitecte Rafael Moneo, guanyador del premi Pritzker d'arquitectura el 1996, és el resultat de la donació de Pilar Juncosa, vídua de Miró, que el 1986 cedeix uns terrenys i 42 obres perquè siguin subhastades per Sotheby's a benefici de la institució.

Notícies més vistes Avui