• dijous 2 de febrer del 2023

L'emissió de la targeta intermodal es dispara un 206% des de la implantació de les bonificacions al transport

img

Els tècnics de SFM treballen en una ampliació de les instal·lacions per adaptar-les a les necessitats futures d'increment de servei a Mallorca

PALMA, 16 Set.

Un total de 6.017 targetes intermodals s'han emès durant la primera quinzena de setembre, des que van entrar en vigor les bonificacions al transport, cosa que representa un increment en l'emissió de targetes del 206% respecte al mateix període del 2019. Això suposa una mitjana de 429 noves targetes diàries.

Des que es va anunciar l'aplicació d'aquesta mesura el mes d'agost, promoguda pel Govern per fer front a la crisi energètica derivada de la guerra d'Ucraïna, s'han emès 14.270 noves targetes intermodals, necessàries per accedir a les bonificacions. Actualment, hi ha 282.800 titulars de targetes intermodals a Mallorca.

Aquestes dades han estat detallats aquest divendres per part de la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha visitat les instal·lacions de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Des del passat 1 de setembre, els usuaris de tren i metro gaudeixen de gratuïtat en el viatge, fet que s'ha traduït en un estalvi de 310.547 € per als usuaris durant els primers 15 dies des de l'entrada en vigor de la mesura i que se sumen al estalvi produït pels descomptes de fins al 72% a la xarxa d'autobusos interurbans.

La presidenta del Govern ha celebrat aquestes dades, que signifiquen que “davant un moment dur per a les famílies d'aquestes illes, tenim la possibilitat d'oferir transport públic gratuït a Mallorca" i que "quan l'Administració aposta pel transport públic, la gent se suma de manera entusiasta".

Armengol també ha agraït la feina "a els treballadors de SFM perquè, malgrat el increment de passatgers, no hi ha hagut incidències”. Amb mesures com aquestes, "garantim el dret a la mobilitat de la ciutadania", ha afirmat la presidenta.

Aquest mes de setembre, el transport ferroviari a Mallorca ha aconseguit noves xifres rècord d'usuaris en un només dia: el 14 de setembre, 29.964 passatgers es van moure per l'illa amb tren o metro (20.579 amb tren i 9.052 amb metro), una xifra mai abans registrada.

Dos dies abans, el 12 de setembre , van ser 20.215 els passatgers del tren i 8.727 els de metro (un total de 28.942 usuaris del transport ferroviari).

En global, aquesta primera quinzena de setembre, el nombre d'usuaris del tren ha crescut un 33% respecte al mateix període del 2019, i ha aconseguit la xifra de 241.631 viatgers. El metro ha incrementat un 7,47% el nombre de passatgers, fins a 49.684.

La xarxa d'autobusos interurbans també continua registrant increments d'usuaris, com ha fet durant l'any, gràcies a les bonificacions que s'apliquen des de l'1 de setembre.

El nombre d'usuaris aquests primers 15 dies de setembre ha estat de 922.642, un 41,4% més que en el mateix període del 2019, en què hi va haver 652.304 viatgers a bus.

En total, aquesta primera quinzena de setembre, 1.214.167 usuaris han viatjat amb tren, metro i la xarxa d'autobusos interurbans de Mallorca, un 38% més que el mateix període del 2019.

p>

Durant la visita als tallers de SFM a Son Rullán, l'equip de la Conselleria de Mobilitat ha anunciat que els tècnics ja treballen en un projecte d'ampliació d'aquestes instal·lacions per adaptar-les a les necessitats futures d'increment de servei a Mallorca.

En aquest sentit, cal recordar que, a principis d'any, el Govern va adquirir c inco nous trens elèctrics, encara en procés de fabricació, que s'afegiran a la flota actual de 19 trens de SFM per millorar les freqüències de les línies que uneixen Palma amb sa Pobla i Manacor.

L'adquisició d'aquests nous trens, amb quatre vagons cadascun, suposa una inversió de 54,6 milions d'euros, el 90% dels quals provenen dels fons europeus REACT-EU.

La previsió és que aquests nous trens siguin lliurats al final de l'any 2023 i puguin entrar en funcionament durant el primer semestre del 2024.

XOX

Notícies més vistes Avui