• dimecres 7 de desembre del 2022

L'empresari Bartolomé Cursach rebutja declarar al judici

img

PALMA, 11 Jul.

L'empresari Bartolomé Cursach ha rebutjat declarar aquest dilluns al judici que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears per l'anomenat cas Cursach.

D'aquesta manera, el principal encausat del cas Cursach s'ha acollit al seu dret a no declarar després que el Tribunal hagi negat una petició en bloc dels advocats de la defensa de que s'alterés l'ordre de testimonis perquè primer ho fessin els testimonis i després els investigats.

L'advocat Gaspar Oliver, que representa dos policies locals, Gabriel Mayol i José Mayans, ha estat el primer a emetre la petició i l'ha justificada perquè els seus representats no saben de què se'ls acusa. Tot seguit, l'advocat de Cursach, Enrique Molina, ha subratllat que ha recomanat al seu representat que no declari "fins a saber de què va el judici".

El Ministeri Fiscal, en canvi, ha considerat que no és procedent alterar l'ordre que ve marcat al calendari. D'aquesta manera, el fiscal Juan Carrau ha asseverat: "La llei és la llei, és la que és. Creiem que no és pertinent aquest canvi per la justificació. No hi ha cap supòsit que justifiqui el canvi d'ordre de prova".

Al principi, el processat s'enfrontava a vuit anys i mig de presó, però després de la modificació de l'escrit del Ministeri Fiscal, va veure rebaixada la sol·licitud de pena a un any i mig de presó. En detall, la Fiscalia li atribueix delictes de pertinença a organització criminal i prevaricació, però retira els càrrecs de suborn i accions.

Notícies més vistes Avui