• diumenge 29 de gener del 2023

L'EMT Palma inverteix 584.209 euros per homogeneïtzar la tecnologia de tota la flota de busos

img

PALMA, 20 Ago.

L'EMT Palma ha invertit 584.209 euros per homogeneïtzar la tecnologia de tota la flota de busos, permetent instal·lar un total de 77 monitors informatius nous a l'interior d'aquests vehicles i renovar fins a 60 panells exteriors indicadors de línies i destí presents als busos antics.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en nota de premsa , l'EMT Palma ha iniciat la renovació de les pantalles informatives situades a l'interior dels busos i dels indicadors frontals de línia.

Aquesta inversió té per objectiu homogeneïtzar la tecnologia present als busos nous i als que ja s'estan fabricant amb els de la flota antiga i permet instal·lar un total de 77 monitors informatius nous a l'interior dels busos i renovar fins a 60 panells exteriors indicadors de línies i destí presents a la flota de bus és antics.

En conjunt, la inversió de l'EMT Palma per renovar aquests elements que aporten una informació clara als viatgers de la propera parada, combinacions de línies i horari i informació del trajecte, suma 584.209 euros.

D'una banda, es van adjudicar els 60 panells exteriors indicadors de línies per un import de 325.959 euros, IVA inclòs, a l'empresa Hanover. Aquests panells exteriors, entre altres avantatges, permeten que se sincronitzin informàticament, aporten una millor visibilitat, suposen un menor manteniment ia més són compatibles amb diferents programes informàtics.

Quant als monitors informatius que s'instal·laran al interior dels busos, aquests es van adjudicar per un import de 258.250 euros a l'empresa Etra Bonal. Aquests monitors són pantalles TFT amb retroil·luminació Led, sensor de llum i millor llegibilitat i nitidesa que s'actualitzaran de forma automàtica al llarg de la ruta i aportaran informació als passatgers sobre la propera parada, horari i avisos. A més, permetran la projecció de vídeos.

Aquests elements, que aporten informació de parades, trajecte i combinacions de línies, permetran que els busos antics disposin de la mateixa tecnologia que els 100 busos nous i els 65 que tenen per arribar a partir d'aquest any.

Aquests dos projectes reben finançament de la Unió Europea -NextGenerationEU - Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre, crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de treball de qualitat, la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant d'ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del Ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Notícies més vistes Avui