• dijous 2 de febrer del 2023

L'encarregat de supermercat acusat de fingir un atracament declara que va ser real, encara que el lladre confessa que el van pactar

img

"Em va dir que l'esperés en un punt en concret, i quan arribés havia de fer com que li treia el sobre ", explica el suposat atracador

PALMA, 5 Oct.

L'encarregat d'un supermercat d'Eivissa acusat de fingir un atracament per quedar-se amb la recaptació ha defensat aquest dimecres la seva innocència a l'Audiència Provincial, sostenint que l'assalt va ser real i que no sabia que qui li estava robant era un conegut, malgrat que aquest ha confessat, moments abans, que tots dos ho havien pactat tot.

La secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha celebrat aquest dilluns un judici per aquests fets, per presumptes delictes d'apropiació indeguda i simulació de delicte. La Fiscalia demana per als acusats dos anys de presó i una multa. Els fets van tenir lloc el febrer del 2020.

Dels dos processats, el primer a declarar ha estat el que va actuar com a atracador. Es tracta d'un repartidor que treballava al restaurant situat davant del supermercat. L'home ha explicat que era amic de l'encarregat i que aquest li va proposar fingir l'atracament per quedar-se amb la recaptació. com que li treia el sobre i la resta. Després ell trucaria a la Policia", ha explicat.

Segons ha declarat, van assajar el recorregut la nit abans i per al fals atracament es va vestir tapant-se la cara amb una jaqueta reversible que utilitzava al restaurant. Un cop executat el pla es van repartir els diners entre ells dos i un tercer. Tot i això, després no van tornar a tenir cap contacte i el seu amic li "va esborrar de totes les xarxes socials".

Per la seva banda, l'encarregat del supermercat ha negat la versió del coacusat sostenint que no hi havia cap pla entre tots dos i que l'assalt va ser real. Segons el seu relat, quan va anar a portar els diners de la recaptació al banc, un home que no va reconèixer el va abordar per l'esquena, li va posar un objecte punxant al costat i li va treure els diners. Després d'això, ha assegurat, va trucar a la Policia.

Així ha suggerit que el seu suposat còmplice podria haver planificat pel seu compte atracar-lo, ja que coneixia les rutines i sabia que havia de portar la recaptació al banc. Ha insinuat que el robatori podia estar motivat per deutes relacionats amb una suposada drogoaddicció. Quan, després de la denúncia, la policia li va mostrar imatges de càmeres de seguretat de la zona, no va reconèixer el repartidor.

El treballador de la botiga acusat d'orquestrar l'atracament ha dit que quedava diverses vegades a la setmana amb l'altre implicat, però ha negat que fossin "amics". També ha dit que, abans del robatori, li va semblar que el repartidor estava "vigilant" la botiga i ho va considerar sospitós. Tot i això, va continuar quedant amb ell per sortir.

Una testimoni que va presenciar el moment del suposat atracament ha explicat que no li va semblar un robatori sinó que va creure que era una parella homosexual abraçant-se. Va pensar "que s'estaven toquetejant" i va apartar la mirada. Després l'encarregat del supermercat va cridar "lladre" mentre l'altre fugia i li va demanar ajuda. La dona no va veure cap ganivet ni objecte punxant.

L'empresa xifra en uns 9.000 euros la recaptació d'aquell cap de setmana. Els responsables del supermercat han indicat que tenien en bona consideració l'encarregat, que feia anys que treballava a la cadena.

La policia va començar a recel·lar quan, una vegada localitzat el presumpte autor del robatori, els empleats del supermercat indicaven que el sospitós que apareixia a les imatges de seguretat era amic de l'encarregat, i "tothom l'identificava menys ell" als fotogrames, fins i tot en imatges en què l'assaltant apareixia amb la cara descoberta. "Va dir que no coneixia aquesta persona de res", ha explicat una agent.

Després, una vegada ja detingut, el suposat lladre va fer una declaració voluntària acompanyat del seu advocat confessant que tot havia estat una farsa.

Notícies més vistes Avui