• diumenge 29 de gener del 2023

L'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de les Balears inclourà un centre d'intel·ligència i una càtedra de sostenibilitat

img

Un comitè de coordinació participarà en el desenvolupament

PALMA, 20 Oct.

El primer nivell del pla d'acció de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Balears inclourà un Centre d'Intel·ligència Artificial i Supercomputació, a més d'una càtedra centrada en sostenibilitat i salut.

En nota de premsa, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha detallat que l'Estratègia sorgeix de la col·laboració entre el Govern, els agents socials i econòmics i les institucions públiques, que s'han reunit aquest dijous per treballar conjuntament en el seu desenvolupament.

Així, l'objectiu d'aquesta iniciativa és "dinamitzar i desenvolupar l'ecosistema social, productiu, innovador i de recerca" de Balears per dotar d'infraestructures en digitalització tant a l'Administració pública com a la Universitat de les Illes Balear s (UIB), les empreses i els ciutadans”, ha explicat el conseller Miquel Company.

En aquest sentit, ha recalcat que l'Estratègia es basarà en “les tres tecnologies que originaran un canvi en societat", com són la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i la 5G/IOT.

A més, durant la reunió ha incidit en la "voluntat del Govern" de traçar el desenvolupament de l'Estratègia " amb la col·laboració i participació dels membres que formen part de l'ecosistema de la intel·ligència artificial”, per a això s'ha proposat la creació d'un document que aprofundeixi en les accions plantejades a les properes reunions. De fet, s'ha lliurat un formulari per demanar informació relativa als projectes, iniciatives, línies d'actuació, objectius i recursos dels participants.

"La participació de les diferents administracions, universitats, centres educatius, centres de recerca, empreses i associacions empresarials és imprescindible per assolir els propòsits previstos”, ha afegit el conseller, que ha informat de la creació d'un comitè de coordinació de l'Estratègia.

Finalment, Company ha augurat que l'aposta per la intel·ligència artificial "augmentarà la productivitat de les empreses i millorarà l'eficiència de l'administració, l'atenció sanitària, l'agricultura i el transport".

Per la seva banda, el director general de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, ha recordat que l'arxipèlag ja disposa de 15 equips de recerca en aquesta àrea a la UIB i més de 500 publicacions, mentre que “empreses de Balears desenvolupen productes i serveis relatius a la intel·ligència artificial en camps tan variats com la predicció meteorològica, l'atenció al ciutadà o la gestió energètica”, ha assegurat.

Notícies més vistes Avui