• dimecres 7 de juny del 2023

L'exalcalde d'Andratx Toni Mir, citat a declarar aquest dilluns per una denúncia per presumpta corrupció

img

PALMA, 11 Set.

L'exalcalde d'Andratx Antoni Mir (PSIB) està citat a declarar aquest dilluns en un Jutjat de Palma per una denúncia del PP, recolzada després per la Fiscalia Anticorrupció, per suposades irregularitats en contractacions municipals.

Segons han informat fonts pròximes al procés, aquest dilluns també està citada, al Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, l'exregidora d'Hisenda, Ruth Mateu (MÉS).

En concret, s'investiguen presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i frau a l'administració. La Fiscalia considera que s'han produït irregularitats com fraccionaments indeguts de contractes, concessió de subvencions nominatives, reconeixements extrajudicials de factures i aportació de pressupostos suposadament simulats.

Divendres declararan també com a exregidors de l'equip de govern Margarita Esteva ( PSIB) i Abilio Sánchez (PSIB), i dimarts 20 ho faran Llorenç Suau (El PI) i Antoni Bordoy (PSIB).

Es dóna la circumstància que Suau, portaveu del PI, va recolzar la moció de censura amb PP i Cs que aquest estiu, a deu mesos de les eleccions, va prendre l'alcaldia als socialistes i va posar al capdavant del consistori Estefania Gonzalvo (PP). Els socialistes van arribar a oferir l'alcaldia a El PI per "salvar" el pacte de govern d'esquerres.

La investigació parteix d'una denúncia presentada pel PP quan era a l'oposició, i abastava diversos contractes --entre ells, serveis relacionats amb la neteja de platges-- i subvencions --com una subvenció a una associació de músics--.

Segons va explicar Gonzalvo, no es va dirigir contra persones concretes sinó que es van limitar a posar els fets en coneixement de la fiscalia. L'actual alcaldessa va assegurar que va parlar de l'assumpte amb Suau i que estan "tranquils".

"Aniré a donar totes les explicacions necessàries on calgui des de la tranquil·litat de la feina ben feta i el servei als 'andritxols'", declarava Suau, per la seva banda.

Notícies més vistes Avui