• divendres 31 de març del 2023

L'exvicepresident de l'APB defensa la legalitat de l'adjudicació al Club Nàutic d'Eivissa

img

PALMA, 7 Jul.

L'exvicepresident de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) Miguel Puigserver ha defensat, aquest dijous, la legalitat de l'adjudicació al Club Nàutic d'Eivissa (CNI). Durant la seva declaració pel cas Ports davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, Puigserver ha coincidit al relat amb la resta d'investigats que han respost les preguntes tant de la jutgessa com dels advocats sobre aquesta actuació, en què s'investiga el suposat amaniment del concurs perquè el CNI seguís explotant la dàrsena de l'APB, que ocupa des del 1927.< /p>

   L'exvicepresident de l'APB ha estat davant la jutgessa unes dues hores. Posteriorment, des de 12 Millas, associació que optava a guanyar el concurs, han negat qualsevol intent d'amaniment o negociació amb l'APB.

I és que la investigació judicial també se centra en el suposat oferiment de dons per part de l?expresident de l?APB Joan Gual de Torrella al Club Esportiu 12 Milles a canviar d?apartar-se o de cessar en la impugnació judicial de les decisions a favor del Club Nàutic d?Eivissa.

   Amb aquestes declaracions finalitzen les sessions aquesta setmana. Dimarts, Joan Gual de Torrella va negar haver tingut pressions polítiques per beneficiar el Club Nàutic d'Eivissa i va defensar l'adjudicació perquè "s'ajustava a la llei". A més, va desvincular la presidenta del Govern, Francina Armengol, de qualsevol irregularitat, encara que va precisar que parava els projectes que no comptaven amb el seu vistiplau.

Per la seva banda, aquest dimecres, tres tècnics de l'APB van defensar segons la instrucció judicial, hi ha indicis que aquesta adjudicació no va ser aplicada sota els principis de transparència, concurrència, objectivitat i legalitat que ha de tenir la contractació pública. Les declaracions continuarà dimarts que ve als jutjats de Via Alemanya.

Notícies més vistes Avui