• dilluns 5 de juny del 2023

L'habitatge s'encareix un 10,9% en un any a les Balears, la Comunitat amb l'índex més alt, segons l'INE

img

PALMA, 8 Set.

Els preus de l'habitatge han pujat un 10,9% el darrer any a les Balears, la Comunitat que presenta l'índex de preus més alt el segon trimestre, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

arxipèlag és la regió que més puja els preus l'últim any, i també a l'últim trimestre respecte a l'anterior (2,9%). En l'acumulat des de començament d'any, l'habitatge ha pujat un 5,1% a les Balears.

En el cas de l'habitatge de segona mà, les Balears també són la regió amb l'índex més alt, amb un increment del 10,7% en un any. L'augment sobre el primer trimestre és del 3,1%, i des de començament d'any és d'un 5,3%.

L'habitatge nou de Balears és també el més car de les Comunitats espanyoles, amb un increment del 12,8% el darrer any, i de l'1,3% si es fa la comparativa amb el trimestre anterior. A l'acumulat del 2022 l'augment és del 3,8%.

A tot Espanya, el preu de l'habitatge lliure va pujar un 8% el segon trimestre en taxa interanual, mig punt per sota del creixement del trimestre anterior, quan va registrar el repunt més gran en gairebé 15 anys. Amb l'augment del segon trimestre, el preu de l'habitatge lliure ja acumula 33 trimestres de creixements interanuals, cosa que equival a una mica més de vuit anys d'alces continuades.

Notícies més vistes Avui