• dimecres 29 de març del 2023

L'home acusat d'intentar assassinar la seva parella tirant-la dues vegades pel balcó serà jutjat al juliol

img

La dona va aconseguir aferrar-se als barrots però ell li va colpejar les mans per fer-la caure, segons el fiscal

PALMA, 25 Oct.

L'home acusat d'intentar assassinar la seva parella tirant-la dues vegades pel balcó, a Inca el 2021, ha rebutjat aquest dimarts un acord de conformitat i serà jutjat al juliol.

>

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears havia citat aquest dimarts l'acusat, que s'enfronta a una petició de 14 anys i 11 mesos de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa.

Els fets es remunten a la nit del 21 de maig de 2021, al domicili de l'acusat, quan la dona, amb qui tenia una relació sentimental des de feia quatre anys, es trobava de visita.

Segons la Fiscalia, es va iniciar una forta discussió entre tots dos i l'acusat, de 30 anys, va començar a insultar la seva parella, de 26 anys, truca ndola "puta" i "guineu". Després va passar a agredir-la físicament amb cops de puny al tors, els braços i el nas, que va començar a sagnar profusament.

Aleshores, presumptament va envoltar la dona de la cintura i la va conduir fins al balcó del dormitori, llançant-la al buit. La dona, que estava semidespullada, va aconseguir agafar-se dels barrots de la barana metàl·lica, però l'home va començar a copejar-li les mans per fer que es deixés anar. La dona va caure des de gairebé cinc metres d'alçada i va impactar contra el terra del carrer.

Quan la dona es va poder aixecar, va tornar al domicili per vestir-se i endur-se les coses. Seguint amb la versió del Ministeri Públic, l'acusat li va dir que la volia "veure morta" i que només se n'aniria a casa quan ell volgués. A continuació hauria intentat colpejar-lo amb una ampolla de cervesa, però la víctima va aconseguir treure-li-ho.

Presumptament, l'acusat va tornar a pegar-li cops de puny i de nou la va agafar als braços i la va tirar pel balcó. Durant la caiguda, la dona va aconseguir agafar-se a uns cables d'electricitat aferrats a la façana i frenar parcialment l'impacte.

La dona va patir múltiples fractures als cartílags nasals i en un peu, així com reaccions psicològiques d'ansietat .

L'home va ser detingut després dels fets i enviat a la presó. La Fiscalia l?acusa d?un delicte d?assassinat en grau de temptativa ia més de la pena de presó demana una ordre d?allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima per 22 anys. També sol·licita que el processat, de nacionalitat colombiana, sigui expulsat del territori espanyol durant deu anys després de complir dos terços de la condemna.

A més, demana una indemnització de gairebé 4.000 euros per a la dona pels danys i les seqüeles i de 10.000 euros en concepte de dany moral.

XOX

Notícies més vistes Avui