• dissabte 3 de juny del 2023

L'Hospital Comarcal d'Inca ja disposa d'un nou edifici de rehabilitació més ampli que l'anterior

img


PALMA, 13 Oct.

L'Hospital Comarcal d'Inca ja compta amb un nou edifici de rehabilitació més ampli que l'anterior, en concret 350 metres quadrats més, constituint un espai de 668 metres quadrats en total.

Segons ha explicat la Conselleria de Salut i Consum aquest dijous en nota de premsa, l'edifici compta amb 14 boxes d'electroteràpia, dues consultes de metge rehabilitador, una consulta de teràpia ocupacional, una de rehabilitació pediàtrica i una consulta de terra pèlvic. A més, disposa d'una sala de quinesioteràpia i mecanoteràpia molt més espaiosa que l'anterior.

Al nou edifici de rehabilitació hi treballen 17 fisioterapeutes, tres tècnics en cures auxiliars d'infermeria (TCAE), un terapeuta ocupacional i una administrativa, que atenen un pacient cada mitja hora de dilluns a divendres de 08.00 a 21.00 hores.

El de Rehabilitació és el primer servei que està operatiu dels tres que formen part del projecte de reforma i ampliació del Hospital Comarcal d'Inca, el pressupost del qual supera els vuit milions d'euros.

El proper a inaugurar-se serà el nou Servei d'Urgències, que comptarà amb 39 places, set butaques i sis llocs a la Unitat d'Estada Corta ( UEC).

Actualment, el Servei d'Urgències de l'Hospital Comarcal d'Inca compta amb 32 places. A dia d'avui es comparteixen les urgències pediàtriques amb adults, sense circuits diferenciats, però amb l'ampliació prevista, l'àrea d'Urgències es dividirà.

L'última zona que s'inaugurarà serà la nova UCI de l'Hospital , que tindrà una capacitat de set llits i una altra flotant. Des del Govern han recordat que abans de la pandèmia l'Hospital només disposava de quatre llits de cures intensives. Tot i això, després de les obres, comptarà amb més llits, més espai i, sobretot, més seguretat per a professionals i pacients, han ressaltat.

L'Hospital Comarcal d'Inca va ser dissenyat inicialment, segons el pla funcional de 1999, per assistir a una població de 84.000 habitants, però actualment arriba als 132.000.

Aquestes obres formen part del Pla d'Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Salut i Consum, que actualment té en marxa projectes i inversions per valor de 300 milions d'euros a totes les Illes, que generen 3.000 llocs de treball directes i indirectes.

Al voltant de 200 milions van destinats a crear, ampliar o reformar infraestructures hospitalàries, i la resta es destina a construir o remodelar centres de salut i unitats bàsiques, així com també noves bases del 061, principalment.

Pel que fa a les infraestructures hospitalàries, a Mallorca es destinen 183 milions al nou Son Dureta, a la reconversió de l'Hospi tal Psiquiàtric al Parc Sanitari de Bons Aires (Palma), a l'ampliació de l'Hospital de Manacor, a la construcció de les noves urgències, l'UCI i el Servei de Rehabilitació de l'Hospital Comarcal d'Inca, ia la reforma de l'Hospital General (Palma) ).

A Menorca destaca la reforma de l'Hospital Verge del Toro, amb una inversió de 15 milions d'euros, mentre que a Eivissa es fan obres per tres milions d'euros a Can Misses. També el nou servei d'hemodiàlisi a l'Hospital de Formentera suposa una inversió de 400.000 euros.

Pel que fa a l'atenció primària, a Mallorca es destinen 80,8 milions a diversos projectes, entre els quals destaca el centre de salut d'Artà, les noves unitats bàsiques de salut de Montuïri, Sant Joan, Santa Margalida i Consell, així com les obres i el manteniment dels centres d'atenció primària de Bons Aires i Son Ferriol i el centre de salut de Pollença. També es reformen les UBS de Portocolom i de Sant Llorenç i es duen a terme remodelacions puntuals a centres com Pere Garau i Emili Darder (Palma).

A Menorca està en marxa el projecte de reforma de Canal Salat, a Ciutadella, amb 7,7 milions d?euros. Altres actuacions importants són la nova base del 061 a Formentera, amb 2,6 milions, i les obres de la nova base per a tot el transport sanitari terrestre de Mallorca, amb prop de dos milions d'euros.

, està en projecte la primera Casa de Naixements Extrahospitalaris d'Espanya, amb Son Espases, amb una inversió estimada en 1,2 milions d'euros.

XOX

Notícies més vistes Avui