• dilluns 5 de juny del 2023

L'Hospital d'Inca comença a instal·lar un nou TAC d'última generació que es preveu que estigui en marxa en un mes

img
PALMA, 19 Jul. L'Hospital Comarcal d'Inca ha començat a instal·lar-hi un nou TAC d'última generació, que es preveu que estigui en funcionament d'aquí a un mes.

Aquest ha suposat una inversió de 477.950 euros, prevista dins del Pla Inveat, amb càrrec als fons europeus Next Generation EU, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Sanitat.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Salut i Consum, durant el temps en què es dugui a terme la instal·lació i el condicionament del nou TAC, la empresa concessionària del servei ha instal·lat un altre de provisional al costat del saló d'actes. Aquest funcionarà entre tres i quatre setmanes, fins que acabin els treballs de muntatge i instal·lació del nou.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el director del Servei de Salut, Juli Fuster, han visitat aquest dimarts el TAC on es faran les proves d'urgència i les dels pacients ingressats al centre durant el proper mes.

El Pla Inveat, amb càrrec als fons europeus Next Generation EU, té com a objectiu principal incrementar la supervivència global i la qualitat de vida a través del diagnòstic de malalties en estadis primerencs i fent possible la intervenció terapèutica ràpida, amb atenció especial a les patologies de més impacte sanitari, present i futur, com són les malalties cròniques, les oncològiques, les rares i les neurològiques.

Entre els objectius específics del Pla hi ha el de reduir l'obsolescència del parc tecnològic d'equips d'alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut, amb l'objectiu d i garantir la renovació del 100% dels equips que tenen 12 anys o més i, addicionalment, els acceleradors lineals d'entre deu i 11 anys, d'acord amb les recomanacions de les societats científiques.

Els hospitals de Balears renovaran el 95% dels seus equips d'alta tecnologia de diagnòstic per la imatge de més de 12 anys gràcies al finançament del Pla Inveat, que invertirà 22 milions d'euros per substituir, renovar o incorporar vint-i-dos equips a sis centres hospitalaris de les Balears.

XOX

Notícies més vistes Avui