• dijous 30 de març del 2023

L'IBDona disposarà de mig centenar d'habitatges per a dones víctimes de violència després d'un conveni amb l'Ibavi

img

PALMA, 26 Set.

L'Institut Balear de la Dona (IBDona) disposarà els propers anys de mig centenar d'habitatges cedits per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBavi) per acollir dones víctimes de violència masclista després de firmar un conveni.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, han signat aquest dilluns l'acord pel qual l'Ibavi cedeix 36 vivendes a aquesta comesa a l'IBDona, que ja gestiona 14 en què viuen fins a 76 dones víctimes de violència masclista.

>

L'acord, segons han explicat en declaracions als mitjans, suposa la cessió d'uns sis pisos a les quatre illes cada any en funció de la necessitat.

Segons ha explicat la consellera, la meitat dels 14 habitatges de què l'IBDona disposa a dia d'avui funcionen com a casa d'acollida i com a recurs temporal, encara que ha recalcat que cap dona víctima de violència no deixa mai de disposar d'un lloc on acudir.

"Que quedi claríssim que una dona que avui o demà pateix violència i ha de sortir de casa amb els seus fills té un recurs habitacional que ofereixen Govern, consells insulars i ajuntaments que ofereixen aquest recurs. Cap dona es queda al carrer”, ha remarcat.

Notícies més vistes Avui