• dijous 2 de febrer del 2023

L'IbDona va fer 422 acompanyaments a dones víctimes el 2021, un 61% més que l'any anterior

img

L'Institut Balear de la Dona va dur a terme 778 acreditacions a víctimes de violència masclista

La majoria de les dones tenen entre 35 i 40 anys, i augmenta el nombre de dones grans que truquen al servei

PALMA, 30 juny.

L'Institut Balear de la Dona (IbDona) va realitzar un total de 422 acompanyaments a dones víctimes l'any passat, fet que suposa un increment del 61,07% respecte al 2020, de les quals 391 (92,65%) eren víctimes de violència de gènere, 25 de violència sexual i sis de violència domèstica.

Així mateix, es van dur a terme 778 acreditacions a víctimes de violència masclista, donant així accés a aquestes dones a determinats drets, com la targeta verda del Consorci de Transports, bo social elèctric o el títol de família monoparental i les beques de menjador, entre d'altres.

Així ho ha explicat aquest dijous en roda de p rensa la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant la presentació de la Memòria d'Activitats de l'IbDona.

"Tenim un servei transformador, capaç d'ajudar dones en patiment i tenir el seu propi projecte de vida en igualtat”, ha destacat durant la seva intervenció, posant en valor el programa conjunt amb les cambres de comerç perquè aquestes víctimes puguin emprendre un projecte empresarial.

En concret, aquesta iniciativa va atendre 425 dones el 2021, "prioritzant les víctimes de violència masclista perquè siguin independents del seu agressor i tinguin sortida de l'infern que viuen", ha dit. A més, es van elaborar 190 plans d'empreses.

Per la seva banda, la directora de l'IbDona, Maria Duran, ha detallat que la majoria de les dones que atenen tenen entre 35 i 40 anys, seguides de la franja de 40 a 50.

Així mateix, ha valorat "positivament" que cada vegada hi ha més dones grans que truquen i ha recordat que fa dos anys, el servei va integrar una atenció especialitzada a víctimes de violència sexual. El 2020 es van atendre 75 trucades en aquest sentit i l'any passat 202, de les quals 52 eren a l'àmbit de la parella.

Notícies més vistes Avui