L'enquesta tracta salut, lleure, formació, sexualitat, feina i perspectives de futur, entre d'altres temes
PALMA, 12 Ago.
L'Institut Balear de la Joventut (Ibjove) està entrevistant, des d'aquest mes fins a octubre, 3.000 joves de 15 a 34 anys per conèixer les seves demandes i necessitats en una mostra representativa de les Balears.< /p>
La Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut (Ibjove) i en col·laboració amb l'Institut d'Estadística de Balears (Ibestat) i els diferents consells insulars, recull informació dels joves residents amb l'objectiu de conèixer "la realitat de la joventut sobre la majoria d'àmbits vitals" i així desenvolupar polítiques "més adequades que millorin la qualitat de vida dels joves".
En concret , l'enquesta consta de 192 preguntes que tracten temàtiques "que afecta a la joventut com l'educació i la formació; l'emancipació, ocupació i habitatge; l'oci i internet; la cultura i la llengua; la cohesió social; la participació i la política; la salut, la sexualitat i els estils de vida; i la satisfacció general i les expectatives de futur.
La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha titllat l'enquesta de "ambiciosa i molt àmplia" perquè està recollint dades "rellevants, fiables i actualitzades" " sobre quines són les condicions de vida de les persones joves i com es produeixen els processos de transició a la vida adulta.
En aquest sentit, la consellera d'Afers Socials i Esport, Fina Santiago, ha afirmat que l'enquesta "ha de servir per conèixer però també per prendre les accions més adequades per al sector de la joventut en tots els àmbits".
"Estem convençuts que aquesta enquesta i la seva posterior anàlisi serà un gran instrument per aconseguir el que s'ha aprovat a la Llei de Joventut, que diu que totes les polítiques públiques han de tenir en compte les necessitats de la joventut en la seva planificació i hi han de donar resposta”, ha explicat. /p>
D'altra banda, Santiago ha avançat que es ha constituït la Comissió Interinsular de l'Enquesta a la Joventut (CSEJIB) per fer un seguiment de l'enquesta amb la participació dels consells insulars i l'Ibjove.
Un cop finalitzada, l'enquesta s'incorporarà al Programa anual d'Estadística, amb una previsió de revisió quinquennal, esdevenint una estadística oficial.
XOX