• divendres 31 de març del 2023

L'IMAS diu que està acabant de demanar la informació sol·licitada pel Defensor del Poble sobre menors tutelades

img

PALMA, 14 Oct.

La presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, ha indicat aquest divendres que la institució està acabant de preparar la informació sol·licitada pel Defensor del Poble sobre abusos a menors tutelades, justificant el retard en què el Defensor ha sol·licitat "especificitats" no contemplades als registres del Consell de Mallorca.< /p>

Aquest dijous el Defensor del Poble informava que només algunes regions com Astúries, Madrid, Extremadura i la ciutat autònoma de Melilla han fet arribar les dades requerides. El Consell de Mallorca no és una d'aquestes administracions.

Preguntada per això durant una roda de premsa, Alonso ha explicat que la sol·licitud incloïa "unes diferències i especificitats que el Consell no tenia registrades d'aquesta manera" " i que això obliga els tècnics a realitzar el treball "manualment" i "expedient per expedient".

Per tot això, "és una feina que necessita una mica més de termini" ", però la informació requerida "s'acabarà d'elaborar com correspon", ha insistit la consellera insular.

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, emetrà una resolució global sobre els casos d'explotació sexual de menors tutelats quan tingui la informació sol·licitada a totes les comunitats autònomes, segons va indicar la institució en un comunicat difós aquest dijous.

El 25 de maig passat la institució va iniciar una actuació d'ofici, que continua oberta, requerint informació a les administracions competents en matèria social d totes les comunitats, així com el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, per conèixer les característiques dels casos d'explotació sexual de menors tutelats que s'haguessin detectat a cada comunitat autònoma.

També ha requerit les administracions, en aquest supòsit, les mesures específiques de protecció adoptades pel que fa als afectats i els protocols aprovats o en elaboració per a la detecció primerenca d'aquests casos.

Aquesta documentació serà estudiada conjuntament pel Defensor del Poble per a l'elaboració final d'una resolució que, previsiblement, contindrà recomanacions a les administracions competents.

El Defensor del Poble ha matisat que aquesta actuació general no impedeix que poguessin iniciar-se altres investigacions de caràcter singular, en el cas de tenir-se coneixement de nous casos".

Notícies més vistes Avui