• dimecres 29 de març del 2023

L'IPC augmenta quatre dècimes a les Balears fins a situar la seva taxa anual al 10,7% a l'agost

img

PALMA, 13 Set.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat quatre dècimes a Balears a l'agost, fins a situar la taxa anual en el 10,7%, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa anual de l'IPC va augmentar entre juny i agost només a les Balears i les Canàries (0,1 punts), mentre que baixa a la resta de comunitats.

L'increment de l'IPC a les Balears està vinculat principalment a la pujada del segment d'habitatge (22,9%), a causa dels preus de l'electricitat; també són destacables els augments, amb taxes de dos dígits, en aliments i begudes no alcohòliques (13,2%), hotels, cafès i restaurants (12,1%) i transport (11,4%).

< p> També presenten augments interanuals els segments de parament (6,9%), begudes alcohòliques i tabac (5,3%), vestit i calçat (5,1%), lleure i cultura (4,8%), ensenyament ( 2,5%) i medicina (1%). Només van baixar les comunicacions (-2,2%). Respecte al mes de juliol, l'índex general de l'IPC creix un 0,7% a les Balears, amb baixades en vestit i calçat (-2,6 %) i transport (-3,2%) i pujades a la resta d'apartats, especialment en habitatge (4,4%). Des de començament d'any la taxa acumulada és del 6,5%.

A tot Espanya, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar tres dècimes a l'agost en relació amb el mes anterior, però va moderar la taxa interanual tres dècimes, fins al 10,5%, mantenint-se en nivells mai vistos des de fa més de 30 anys. juliol, quan l'IPC es va situar en el 10,8%, el nivell més alt des del setembre del 1984.

Notícies més vistes Avui