• dimarts 6 de juny del 2023

L'ocupabilitat de la FP cau 11,3 punts a les Balears en benefici de la formació universitària, segons Adecco

img

PALMA, 9 Set.

L'ocupabilitat de la Formació Professional (FP) cau 11,3 punts el 2022 a les Balears en benefici de la formació universitària, que puja 10,1 punts, segons l'Informe Infoocupació sobre Empleabilitat i Formació Professional que elabora el Grup Adecco.

En una nota de premsa, l'estudi elaborat per Adecco ha detallat que les ofertes d'ocupació de la FP disminueixen amb més intensitat a les Balears, que suposen el 30,6% de les vacants, davant de la mitjana nacional, on continua sent la més demandada per treballar amb un 36,8% de les ofertes.

Com a resultat, la FP ha perdut la seva hegemonia a les Illes i ha deixat pas a la formació universitària com la més sol·licitada, amb un 38,9% de les ofertes.

Dins de l'FP, el Grau Superior és el que ha tingut una pitjor evolució a les illes, amb una presència del 15,69% a les vaques ts i una caiguda de 8,2% el darrer any.

En la mateixa direcció, el Grau Mitjà de FP és el que pateix més lleument aquesta caiguda de la demanda, amb 3,2 punts percentuals menys, cosa que significa el 14,89% del total d'ofertes.

D'altra banda, l'estudi incideix que el 2018, la FP va viure "un moment històric" en convertir-se per primera vegada en el nivell de formació més demandat per les empreses a les Balears, desbancant les titulacions universitàries.

A nivell nacional, les titulacions de FP que més ocupabilitat han generat són Administració i Gestió, amb un 10,3% del total, Electricitat i Electrònica, que registra un 7,9%, Instal·lació i Manteniment, amb 4,9% i Fabricació Mecànica, que suposa el 4,1%.

"Totes elles repeteixen posició respecte a l'any passat,
però també són les quatre famílies professionals que més pes han perdut en l'oferta d'ocupació", ha subratllat el Grup Adecco.

En concret, Comerç i Màrqueting, amb un augment del 0,6% s'ha convertit en la branca que ha viscut l'impuls d'ocupabilitat més gran juntament amb Informàtica i Comunicacions que puja 0,5%.

Notícies més vistes Avui