• divendres 3 de febrer del 2023

L'ocupació en el sector turístic balear creix un 23,1% interanual al juliol, el tercer increment més gran del país

img

PALMA/MADRID, 19 Ago.

Balears és la tercera comunitat on més ha crescut l'ocupació al sector turístic el juliol del 2022, amb un augment interanual del 23,1%, segons les dades difoses aquest divendres per Turespaña.

Atenent aquestes xifres, l'arxipèlag va sumar el mes passat 171.008 afiliats a la Seguretat Social en hostaleria, agències de viatge i operadors turístics, dels quals 156.643 són assalariats i 14.365, autònoms.

En detall, davant de les Illes hi ha Andalusia i Catalunya, ia l'arxipèlag li segueixen Canàries, Comunitat Valenciana i Comunitat de Madrid. En conjunt, representen els territoris on es van donar els majors increments en xifres absolutes, encara que el nombre d'ocupats en turisme va créixer a totes les CCAA respecte a l'any passat.

Espanya va tancar el mes de juliol amb 2.702 .645 afiliats a la Seguretat Social vinculats a activitats turístiques, fet que suposa un creixement interanual del 5,6% i la creació de 143.524 nous llocs de treball.

Així, juliol és el quart mes consecutiu en què se supera la xifra d'afiliats en comparació amb el mateix mes de 2019 (2.617.860). A més, el sector turístic continua liderant la creació d'ocupació a Espanya, representant el 13,3% del total d'afiliats a l'economia nacional.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destaca que aquestes "bones dades" reflecteixen que el turisme serà un dels sectors que "més contribuirà a la generació d'ocupació ia la recuperació econòmica aquest any".

Per Maroto, la inflació no està afectant la decisió de viatjar i les mesures adoptades pel Govern com la bonificació del carburant o les rebaixes d'impostos com la baixada de l'IVA de la llum estan suposant "un alleugeriment per a moltes famílies".

Per branques d'activitat, l'hostaleria va guanyar 198.931 afiliats (122.530 als serveis de menjars i begudes i 76.401 als serveis d'allotjament), mentre que a les agències de viatges hi va haver un increment de 5.203 treballadors. El conjunt de la resta d'activitats turístiques va registrar un descens de 60.610 treballadors.

En hostaleria i agències de viatges/operadors turístics conjuntament, sectors que representen el 70,3% del total d'afiliats en alta laboral a la Seguretat Social en turisme, els afiliats van augmentar un 12% en taxa interanual. Aquest augment va ser degut tant a l'increment dels assalariats (15%) com als autònoms (0,3%).

Notícies més vistes Avui